Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανοικτή συζήτηση καθηγητών και σπουδαστών της Δραματικής Σχολής την Δευτέρα στο θέατρο «Απόλλων»- «Διεκδικούμε το αυτονόητο»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Την αντίθεσή τους σε επιδοματικού χαρακτήρα μισθολογικές υποσχέσεις που πολύ εύκολα μπορούν να αλλάξουν στο μέλλον εξέφρασαν για μια ακόμη φορά καθηγητές και σπουδαστές της δραματικής σχολής του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας, το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια ανοικτής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό θέατρο Απόλλων.

Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Πέτρος Βάης, οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας και ακόμη οι πρώην καθηγητές τους, έκαναν λόγο για εμπαιγμό από την κυβέρνηση με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα 85/22, ενώ απασχόλησαν οι κινητοποιήσεις των σπουδαστών η μορφή και το μέλλον τους όπως επίσης η παραίτηση των καθηγητών της σχολής και φυσικά η νέα νομοθετική ρύθμιση.

Ο παραιτηθείς καθηγητής Δραματολογίας Δημήτρης Σιούττης τόνισε στην «Γ» πως «όποιες προσπάθειες έγιναν έπεσαν σε μια ανάλγητη συμπεριφορά της πολιτείας. Η ΚΥΑ δεν ικανοποιεί τα αιτήματά μας. Οι σπουδαστές μας έχουν δίκαιο διότι θέλουν μια ενίσχυση του επαγγελματικού τους προφίλ μέσα στις ιδιαιτερότητας της καλλιτεχνικής τους αξία. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement