Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δείτε ζωντανά την εξόδιο ακολουθία του Μητροπολίτη πρώην Ηλείας Γερμανού

Published

on

Παρακολουθείστε ζωντανά, μέσω του Patrisnews, την εξόδιο ακολουθία του Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κυρού Γερμανού. 

Σήμερα το πρωί από ώρα 7 έως 10.30 π.μ. τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου Β’, ενώ στις 1 μ.μ. ξεκίνησε η Εξόδιος ακολουθία υπό του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ με την συμμετοχή πλειάδος Αρχιερέων.

Μετά το πέρας της Εξοδίου ακολουθίας θα γίνει ο ενταφιασμός της σορού στο Α’ Κοιμητήριο του Πύργου, παραπλεύρως του Μακαριστού προκατόχου του, αλλά και πνευματικού του Πατρός Γερμανού (Γκούμα).

Φορείς του τόπου και πολλοί πιστοί, κατέκλυσαν από χθες τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πύργου, για να «υποδεχτούν και να αποχαιρετήσουν τον επί 41 έτη ποιμενάρχη τους, για τον οποίον είχαν να πουν τα καλύτερα λόγια, για το θεάρεστο έργο του, αλλά και για τον αδαμάντινο χαρακτήρα του.

Ελάχιστοι μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, μπροστά στο άψυχο σώμα του κυρού Γερμανού του Β’, που ήταν ένας από τους μακροβιότερους μητροπολίτες σε όλη την Ελλάδα, με τεράστιο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο.

Κανείς δεν πρόκειται να τον ξεχάσει και όλοι θα τον θυμούνται με ένα αίσθημα ευγνωμοσύνης, για όλα αυτά που επιτέλεσε, τα έτη που ήταν Μητροπολίτης.

https://www.patrisnews.com/deite-zontana-tin-exodio-akoloythia-toy-mitropoliti-proin-ileias-germanoy/

Ροή ειδήσεων

Advertisement