Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Με το στέμμα της Βασίλισσας η Κατερίνα Βενέρη- Σιούλη στέλνει το δικό της μήνυμα μιλώντας στην «Γ» για την συμμετοχή της στο Καρναβάλι μετά την πανδημία

«Να βρούμε τη χαρά και την αισιοδοξία»

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα καταπράσινα μάτια της μαγνητίζουν, το αστραφτερό της χαμόγελο καθηλώνει και η ομορφιά της σαγηνεύει.

Η Κατερίνα Βενέρη – Σιούλη δεν έλαβε τυχαία το στέμμα της βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού του 2023!

Πρόκειται για ένα νέο κορίτσι που εκτός από την μεγάλη της αγάπη για τον αθλητισμό, με τον οποίο ασχολήθηκε από πολύ μικρή ηλικία, αγαπάει την Πάτρα και το Καρναβάλι της!

Οι δεσμοί που την ενώνουν με την Πάτρα είναι ισχυροί. Και δεν είναι τυχαίο, μιας και οι γονείς της έχουν γράψει την δική τους ιστορία.

Κόρη της αείμνηστης καταξιωμένης αθλήτριας- προπονήτριας στίβου Αλέκας Σιούλη και του Βασίλη Βενέρη, καθηγητή Φυσικής Αγωγής και καταξιωμένου προπονητή στίβου που πλέον δίνει τα φόντα του στην Παναχαϊκή και συμβάλλει στην ανάδειξη των νέων ταλέντων.

Η Κατερίνα Βενέρη – Σιούλη έχοντας στο DNA της τον αθλητισμό και έχει μία μακρόχρονη και σημαντική διαδρομή ως αθλήτρια στίβου της Παναχαϊκής Γ.Ε. Είναι απόφοιτος Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Σ.Ε.Φ.Α.Α.), μεταπτυχιακή φοιτήτρια Ιατρικής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Άσκηση, Εργοσπιρομετρία και Αποκατάσταση» ενώ έχει σημαντικές τιμητικές διακρίσεις και βραβεία σε αθλητικούς αγώνες.

Σήμερα, εργάζεται ως γυμνάστρια στα Τρίκαλα που μένει μόνιμα τα τελευταία 7 χρόνια. Παράλληλα είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην Ιατρική Σχολή, έχοντας επιλέξει την ειδικότητα «Αποκατάσταση, Άσκηση και Εργοσπιρομετρία», ενώ είναι αυτή που γνώρισε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Kangoo Jumps.

Πώς όμως πήρε την απόφαση να διεκδικήσει το στέμμα της Βασίλισσας;

«Ήθελα να είμαι η βασίλισσα μετά την πανδημία, το πρόσωπο που θα στείλει μηνύματα αισιοδοξίας και έτσι έστειλα αίτηση. Ήταν μία συνειδητή απόφαση και επιλογή. Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή που πήρα τον τίτλο. Ήταν κάτι που το ήθελα εδώ και πολλά χρόνια αλλά δεν ήμουν σίγουρη αν μπορούσα να ανταπεξέλθω καθώς οι υποχρεώσεις της βασίλισσας είναι αυξημένες, πρέπει να συμμετέχει στα δρώμενα επί καθημερινής βάσης. Μετά από όλα που ζήσαμε πρέπει να βρούμε τη χαρά και την αισιοδοξία» επισημαίνει στην «Γ».

«Το Πατρινό Καρναβάλι είναι μαγεία…»

Αναπολεί τις μνήμες από την συμμετοχή της στο Πατρινό Καρναβάλι, είτε ως παιδί είτε ως έφηβη και μας μιλά για την μοναδικότητα του Πατρινού Καρναβαλιού.

«…Το Πατρινό Καρναβάλι είναι μια γιορτή που ενώνει και διασκεδάζει τους ανθρώπους και με ανυπομονησία το περιμένουν όλοι μετά από τρεις χρονιές που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω του κορωνοϊού. Κάθε χρόνο συμμετείχα στο Πατρινό Καρναβάλι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Από μικρό παιδί περίμενα να συμμετάσχω στις παρελάσεις με ιδιαίτερη ανυπομονησία. Από την παιδική μου ηλικία οι γονείς μου με είχαν εντάξει στο Καρναβάλι των Μικρών και στη συνέχεια συμμετείχα με τους φίλους μου στο Καρναβάλι των Μεγάλων. Έβλεπα χαρούμενα πρόσωπα, να διασκεδάζουν, να χορεύουν, να γιορτάζουν όλοι μαζί στους δρόμους λες και ήταν μία μεγάλη παρέα. Όλο αυτό είναι μοναδικό, δε συμβαίνει πουθενά αλλού. Από την Τσικνοπέμπτη βρίσκομαι στην Πάτρα, άφησα τα πάντα για να ζήσω αυτή τη μαγική καρναβαλική περίοδο. Το Καρναβάλι χαρίζει μοναδικές και ανεπανάληπτες στιγμές σε μικρούς και μεγάλους και είναι ένας θησαυρός δημιουργίας, φαντασίας και εφευρετικότητας».

Πάνω στο άρμα της Eιρήνης

Η Κατερίνα θα σκορπά χαμόγελα σε όλο τον κόσμο πάνω από το επιβλητικό της άρμα, σε σχήμα περιστεριού που θα εκπέμπει μήνυμα ειρήνης δίνοντας παράλληλα το έναυσμα για την φετινή παρέλαση.

«Το άρμα της βασίλισσας θα είναι εντυπωσιακό και θα στέλνει ηχηρά μηνύματα. Θα βρίσκομαι πάνω σε ένα περιστέρι το οποίο την συμβολίζει ειρήνη και την συμφιλίωση. Αυτό που θέλω είναι να κάνω τους ανθρώπους να χαμογελάσουν, να τους δώσω όλη μου τη θετική ενέργεια. Θέλω να εκπροσωπήσω την πόλη μου στο Πατρινό Καρναβάλι 2023, μετά από μία δύσκολη περίοδο για όλους μας, κάνοντας τους ανθρώπους να χαμογελάσουν αλλά και να διασκεδάσουν με πολύ κέφι και χορό. Είναι ευκαιρία να διασκεδάσουμε και να δημιουργήσουμε στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη μας… Καλό Καρναβάλι σε όλους!»

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement