Connect with us

Διεθνή

Τέλος το TikTok για το προσωπικό της Κομισιόν

Published

on

Η κινεζική εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης TikTok βρέθηκε στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς η ίδια απαγόρευσε από τους εργαζομένους της να τη χρησιμοποιεί, λόγω ανησυχιών ασφαλείας. Αυτή η απόφαση, πάρθηκε μετά τις πρόσφατες αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ Πεκίνου και Δύσης.

Οι κυβερνήσεις της Δύσης θορυβούνται όλο και περισσότερο από τις ενδείξεις ότι οι κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας, όπως η εφαρμογή TikTok, βοηθούν το Κομμουνιστικό Κόμμα και τις υπηρεσίες πληροφοριών του, στη συλλογή τεράστιου όγκου δεδομένων από όλο τον κόσμο – με ιδιαίτερη έμφαση πολιτικούς και ομάδες ασφαλείας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο Politico, ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε χαρακτηριστικά πως όλο το προσωπικό έλαβε εντολή το πρωί της Πέμπτης να αφαιρέσει το TikTok από τις επίσημες συσκευές του και ότι πρέπει επίσης να αφαιρέσουν την εφαρμογή και από τις προσωπικές τους συσκευές, εάν έχουν εγκατεστημένες εφαρμογές που σχετίζονται με την εργασία τους. Ωστόσο, τους δόθηκε και μια εναλλακτική λύση. Τα μέλη του προσωπικού μπορούν να διαγράψουν τις εφαρμογές που σχετίζονται με την εργασία από τα προσωπικά τους τηλέφωνα, εάν επιμένουν να διατηρούν το TikTok.

«Για την προστασία των δεδομένων της Επιτροπής και την αύξηση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, το Εταιρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποφάσισε να αναστείλει την εφαρμογή TikTok στις εταιρικές συσκευές και στις προσωπικές συσκευές που είναι εγγεγραμμένες στην υπηρεσία κινητών συσκευών της Επιτροπής», αναφέρεται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη στο προσωπικό το πρωί της Πέμπτης.

Οι υπάλληλοι καλούνται να απεγκαταστήσουν την εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο «το συντομότερο δυνατό», με τελική ημερομηνία τη 15η Μαρτίου. «Από τις 15 Μαρτίου, οι συσκευές με εγκατεστημένη την εφαρμογή θα θεωρούνται μη συμβατές με το εταιρικό περιβάλλον», αναφέρεται στο μήνυμα που στάλθηκε στο προσωπικό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τα άλλα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου και του Κοινοβουλίου, είναι πιθανό να ακολουθήσουν, τελικά, με την απαγόρευση της κινεζικής εφαρμογής, αν και μπορεί να χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος για να μπορέσει το Κοινοβούλιο να εφαρμόσει μια τέτοια πολιτική.

Σε δήλωσή της στο POLITICO, η εταιρία TikTok δήλωσε ότι η απόφαση ήταν «λανθασμένη». «Είμαστε απογοητευμένοι με αυτή την απόφαση, η οποία πιστεύουμε ότι είναι λανθασμένη και βασίζεται σε θεμελιώδεις παρανοήσεις», δήλωσε εκπρόσωπος του TikTok. «Επικοινωνήσαμε με την Επιτροπή για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα και να εξηγήσουμε πώς προστατεύουμε τα δεδομένα των 125 εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλη την ΕΕ που έρχονται στο TikTok κάθε μήνα».

Ροή ειδήσεων

Advertisement