Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απολογισμός Επιστημονικής Εκδήλωσης Σ.Φί.Κ.Α

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στην Κλινική Αποκατάστασης του ΠΓΝ Πατρών, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 η επιστημονική εκδήλωση του «Συλλόγου Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κάκωση Νωτιαίου Μυελού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ‘Δημήτρης και Βέρα Σφήκα’» και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου και της Κλινικής Αποκατάστασης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ Χαράλαμπος Μπονάνος χαιρέτισε την εξωστρέφεια της κλινικής με τη σφραγίδα του Διευθυντή και του επίκουρου καθηγητή ΦΙΑΠ Ιωάννη Διονυσιώτη, ευχήθηκε επιτυχία στην Ημερίδα και τόνισε πώς θα είναι πάντα δίπλα στην Κλινική στο Σύλλογο και τους ανθρώπους με αναπηρία όπως άλλωστε έχει έμπρακτα αποδείξει όλα τα χρόνια της θητείας του.

Ο Διευθυντής της κλινικής κ. Μίνως Τυλλιανάκης δήλωσε χαρούμενος για την αθρόα προσέλευση και μίλησε για το άνοιγμα της Κλινικής στην κοινωνία της Πάτρας και τον αγώνα όλων για τη λειτουργική και κοινωνική ενσωμάτωση των ασθενών με αναπηρία που νοσηλεύονται στην Κλινική Αποκατάστασης. Τόνισε την εξαιρετική σχέση της Κλινικής με το Σύλλογο και ευχαρίστησε στο πρόσωπο της προέδρου Ιουλίας Συροκώστα όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και του Συλλόγου για το έργο τους υπέρ της κλινικής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και χαιρέτησε η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας κα. Βίβιαν Σαμούρη, παραβρέθηκε η ιατρός Παθολόγος υποψήφια βουλευτής Αχαΐας με το ΣΥΡΙΖΑ κα. Ελένη Αδαμοπούλου σύζ. του γιατρού ορθοπεδικού Δημητρίου Κωστακιώτη του οποίου η θητεία στην 6η ΥΠΕ ήταν καθοριστική για τη στελέχωση της κλινικής, ενώ χαιρετισμούς απέστειλαν ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κώστας Πελετίδης, ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Άγγελος Τσιγκρής, ο βουλευτής Αχαΐας κ. Κώστας Μάρκου. Τη διοίκηση του ΠΓΝ ΠΑΤΡΩΝ εκπροσώπησε ο υποδιοικητής κ. Ανδρέας Μαζαράκης.

Παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι φορέων:

Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν. (ΠΟΜΑμεΑ) κ. Αντώνης Χαροκόπος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών-Παράρτημα Αχαΐας (ΠΑΣΠΑ) κ. Νίκος Χουλιάρας η πρόεδρος της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. Πάτρας κα. Μάχη Σαλαμαλίκη, ο γραμματέας του ‘Σωματείου Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνση Κατά Πλάκας’ κ. Δημήτρης Μπάλλας, ο εκπρόσωπος του συλλόγου ‘Μεσογειακών Πάτρα 82’ κ. Μιχάλης Μπακόπουλος και η συντονίστρια του παραρτήματος ‘Καλλιπάτειρα Πάτρας’ κα. Μαρία Μανουσάκη-Μαλλιώρη η οποία έχει δείξει έμπρακτα και επανειλημμένα την στήριξή της στην Κλινική και στο Σύλλογο Φίλων τόσο πρόσφατα με το Αχαιών Αγάπης Γεύμα όπου βραβεύτηκε η κλινική για το έργο της, όσο και με τη θεατρική παράσταση αλληλεγγύης Μου-Μου της οποίας τα έσοδα πήγανε απευθείας στο Σύλλογο Φίλων. Η κυρία Μανουσάκη επίσης προσέφερε καραμέλες και σοκολάτες με λογότυπο του Πατρινού Καρναβαλιού 2023.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε μία ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα. Ασθενείς, συγγενείς, μέλη του συλλόγου και φίλοι τόσο από την πανεπιστημιακή, την ιατρική, τη νοσηλευτική κοινότητα, θεραπευτές και φροντιστές χάρηκαν τη συναναστροφή.

Ένα εξαιρετικό πάνελ επιστημόνων εκλήθη για να λύσει τις απορίες των παρευρισκομένων δημιουργώντας μία ενδιαφέρουσα συζήτηση. Οι ασθενείς οι συγγενείς τους και οι θεραπευτές είχαν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις και να λύσουν απορίες όσον αφορά τις λοιμώξεις αναπνευστικού από όλους τους παρευρισκόμενους επιστήμονες

Η εκδήλωση μάλιστα στάθηκε αφορμή για μία στενότερη συνεργασία και εκτίμηση των ασθενών από το τμήμα φυσικοθεραπείας.

Το Catering ήταν από τον πολυχώρο ‘ROYAL’.

Το φλουρί το κέρδισε ο Σύλλογος Φίλων Σ.Φί.Κ.Α. και το δώρο που ήταν το μυθιστόρημα «Εκεί που Τραγουδούν οι Καραβίδες» θα τοποθετηθεί στη βιβλιοθήκη της κλινικής αποκατάστασης.

 

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement