Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Γιατί οι Βέλγοι άφησαν ελεύθερο τον Τζόρτζι και όχι την Καϊλή

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναζητείται η ακριβής ερμηνεία της απόφασης των βελγικών αρχών να αφεθεί ελεύθερος (αλλά με «βραχιολάκι» παρακολούθησης) ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύντροφος της Εύας Καϊλή. Μια εύλογη εικασία είναι ότι η Καϊλή, επιμένοντας να δηλώνει αθώα για το σκάνδαλο Qatargate, απορρίπτει τυχόν προτάσεις συναλλαγής εκ μέρους των Βέλγων. Διότι, αν η Ελληνίδα ευρωβουλευτής παραδεχόταν την ανάμιξή της στην υπόθεση, τότε ίσως να επιτρεπόταν σε αυτήν να φύγει από τις φυλακές όπου κρατείται, αντί για τον Τζόρτζι.

Απελευθερώνοντας τον Τζόρτζι, εκ των πραγμάτων ο κλοιός πίεσης σφίγγει ακόμη περισσότερο γύρω από την Εύα Καϊλή, ενώ εξουδετερώνεται σε μεγάλο βαθμό η επίμονη διαμαρτυρία για την παράταση της κράτησής της παρά το γεγονός ότι είναι μητέρα ενός παιδιού μόλις δύο ετών. Το κοριτσάκι τώρα θα έχει τη φροντίδα του πατέρα του. Και, μολονότι ο δεσμός με τη μητέρα δεν μπορεί να υποκατασταθεί, στην παρούσα φάση, ο Τζόρτζι θα έχει την ευκαιρία να αναπληρώσει την Καϊλή όσο γίνεται περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση, το μήνυμα που μεταδίδεται από τις Βρυξέλλες είναι ότι οι Βέλγοι θεωρούν την Εύα Καϊλή σαν κατεξοχήν ύποπτη φυγής. Η παράταση της κράτησής της, η οποία άρχισε στις 11 Δεκεμβρίου του 2022, ενισχύει την εντύπωση ότι η Καϊλή αντιμετωπίζεται a priori σαν ένοχη για τα αδικήματα που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο εις βάρος της (διαφθορά, ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση).

Ροή ειδήσεων

Advertisement