Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Για πρώτη φορά: Ισραηλινές Χερσαίες Δυνάμεις στη Θράκη για ασκήσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Η πρωτοβουλία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ που γράφει ιστορία στους στρατιωτικούς δεσμούς Ελλάδας – Ισραήλ, που πλέον βρίσκονται σε ιστορικό υψηλό.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Την Δευτέρα γράφαμε στο enikos.gr για τα 161 άτομα – μέρος της αποστολής των Χερσαίων Δυνάμεων από το Ισραήλ, εκ των οποίων οι 117 λαμβάνουν μέρος στην Θρακική Συνεργασία στο Πετροχώρι Ξάνθης. Εκεί όπου ήδη συνεκπαιδεύονται με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι Αμερικανοί με ουλαμό αρμάτων, πυροβολικά και ΤΟΜΑ, με 383 άτομα.

Οι Ισραηλινοί στην συνέχεια θα μεταβούν στο Κιλκίς, στο Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης Αγώνα Κατοικημένων Τόπων και Ειρηνευτικών Αποστολών (ΕΚΕΑΚΤΕΑ) για εκπαίδευση στο πεδίο βολής που προσομοιάζει κατοικημένους τόπους με την 71 Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, σε αντικείμενα εκκαθάρισης οικίας, καταρρίχησης με τεχνικές fast-rope και rappel, βολών Μάχης Ταχείας Αντίδρασης, καθώς και παροχής Α΄ Βοηθειών Πεδίου Μάχης.

Θράκη άσκηση ΓΕΕΘΑΘράκη άσκηση ΓΕΕΘΑΘράκη άσκηση ΓΕΕΘΑ

Επιπλέον, 15 άτομα θα συμμετέχουν στην Κομοτηνή σε άσκηση Διοικητικής Μέριμνας που θα διεξαχθεί στο Πεδίο Ασκήσεων Αμπελώνα, με αντικείμενα ανάπτυξης Κινητού Σημείου Εφοδιασμού Καυσίμων (ΚΣΕΦΚ) Ελικοπτέρων και κινητού αρτοποιείου εκστρατείας.

Άλλοι 11 θα μεταβούν στην ΧΧΙΙΙ Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στην Αλεξανδρούπολη για θέματα φύλαξης συνόρων και εξομοιωτές αρμάτων καθώς και στην ενημέρωσή τους για τις δυνατότητες του Συστήματος Διαχείρισης Μάχης ΗΝΙΟΧΟΣ των αρμάτων LEO 2HEL.

8 άτομα στο Λουτράκι για θέματα Μηχανικού Μάχης και 10 στη Θεσσαλονίκη για θέματα Υποστήριξης Φιλοξενούντος Έθνους.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που Ισραηλινοί έρχονται για εκπαίδευση στην Ελλάδα και μάλιστα με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων, σε διαφορετικές ασκήσεις και διαφορετικά πεδία βολής.

Το μήνυμα που εκπέμπεται για τον σημαντικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ισχυρό, αποδεικνύοντας εν τη πράξει αυτό που τονίζει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ότι «οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ελκυστικές στους φίλους και συμμάχους».

Δείτε βίντεο:

enikos.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement