Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Οικονομία

Συντάξεις και αναδρομικά: Ποιοι θα δουν σήμερα λεφτά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Έως τις 18:00 αναμένεται να καταβληθούν τα αναδρομικά από την αύξηση του 7,75%  των συντάξεων Ιανουαρίου, αλλά και οι κύριες και επικουρικές συντάξεις Μαρτίου των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων στους πολίτες.

Συγκεκριμένα σήμερα θα καταβληθεί το ποσό των 845 εκατ. ευρώ σε 2.530.000 δικαιούχους. Το ποσό αυτό αφορά αφενός στην καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων Φεβρουαρίου στους συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του ΟΤΕ των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8, αφετέρου στο ποσό που αντιστοιχεί στις αυξήσεις των συντάξεων για το μήνα Ιανουάριο για όλους τους δικαιούχους (περί τους 2.530.000). Υπενθυμίζεται πως οι πληρωμές ξεκίνησαν την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου

Σημειώνεται δε πως ο  Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος ανέφερε χθες και τα ποσά των αναδρομικών που θα καταβληθούν σήμερα. «Για κάποιους μπορεί να είναι 30 με 40 ευρώ. Γιατί μιλάμε μόνο για έναν μήνα που χρωστούσαμε. Κάποιοι θα δουν και λιγότερα χρήματα. Γιατί δεν είδαν ακέραιο το 7, 75% , είδαν 2%, 3% και 4% κλπ.» σημείωσε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement