Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Οι κίνδυνοι των μεγάλων πληθυσμιακών συγκεντρώσεων

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Η Πάτρα άρχισε από χθες το μεσημέρι να υποδέχεται κόσμο. Και με τη ροή αυτή να συνεχίζεται αδιάλειπτα και σήμερα, είναι δεδομένο ότι η αχαϊκή πρωτεύουσα θα γιορτάσει τη φετινή κορύφωση του… κανονικού (μετά τους περιορισμούς της πανδημίας) καρναβαλιού, μαζί με δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλη τη χώρα.

Το καρναβάλι είναι μια μεγάλη γιορτή χαράς και κεφιού. Μία σύναξη γλεντιού και διασκέδασης στην οποία όλοι είναι πάντοτε καλοδεχούμενοι. Και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και όλοι οι επισκέπτες, να καταφέρουν να αντλήσουν κατά την παραμονή τους λίγη από τη μαγεία του καρναβαλιού, αλλά και όταν έρθει η ώρα να αναχωρήσουν, να φύγουν με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Ωστόσο, για να συμβεί αυτό, πρέπει όλοι να έχουν το νου τους.

Οι μεγάλες πληθυσμιακές συνάξεις κρύβουν πάντοτε και κινδύνους. Κινδύνους που ξεκινούν από τους συνωστισμούς που μπορεί να προκληθούν και φτάνουν μέχρι τη δράση κακοποιών και περιθωριακών στοιχείων.

Όλοι είχαμε ανατριχιάσει τον περασμένο Οκτώβριο, παρακολουθώντας από τις οθόνες μας εκείνο το ποδοπάτημα των νέων στη Νότια Κορέα για το Halloween. Και όλοι ξέρουμε ότι στις μεγάλες πληθυσμιακές συγκεντρώσεις βρίσκουν την ευκαιρία και δρουν κλεφτρόνια και άλλα παραβατικά στοιχεία. Όλοι ξέρουμε όμως και ότι η μέθη, όπως και η «εκτός ελέγχου» διασκέδαση, μπορεί να αποβεί καταστροφική.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους λοιπόν, προκειμένου να γιορτάσουμε το καρναβάλι με χαρά και χωρίς «παρατράγουδα».

Το σύνολο των φορέων της πόλης και των αρχών ασφαλείας θα βρίσκονται «επί ποδός». Δεν αρκούν όμως, εάν και όλοι όσοι βρεθούν στην Πάτρα αυτό το τριήμερο – και ειδικά οι πιο έμπειροι και μεγάλοι καρναβαλιστές – δεν προσέχουν.

Και κάτι ακόμα: Οι περιορισμοί της πανδημίας τελείωσαν, ο κορωνοϊός όμως όχι. Γι’ αυτό και ειδικά όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, δεν είναι καθόλου ντροπή εάν μαζί με την καρναβαλική μάσκα, χρησιμοποιήσουν και την μάσκα προστασίας.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά. Και την Καθαρή Δευτέρα να είμαστε όλοι χαρούμενοι…

Ροή ειδήσεων

Advertisement