Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Δρακόντεια μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ. με… φόντο την αποψινή αναμέτρηση των «αιωνίων»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός για την ομαλή διεξαγωγή των καρναβαλικών εκδηλώσεων και την αποφυγή τυχόν επεισοδίων που μπορεί να αμαυρώσουν τη μεγάλη γιορτή.

Η Αστυνομία βρίσκεται σε αυξημένη επαγρύπνηση και ετοιμότητα, ιδίως και ενόψει της αποψινής (8:30 μ.μ.) αναμέτρησης των «αιωνίων» (μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού), καθώς εκείνη την ώρα που θα βρίσκεται σε εξέλιξη η νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση.
Η τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει λάβει αυξημένα μέτρα, έχει ενισχυθεί με διμοιρίες των ΜΑΤ από όμορες αστυνομικές διευθύνσεις αλλά και από ειδικό κλιμάκιο ενστόλων από την Αττική που διαχειρίζεται υποθέσεις αθλητικής βίας, προκειμένου να είναι έτοιμοι να διαχειριστούν κάθε ενδεχόμενο.
Από χθες τα στέκια των ομάδων της Πάτρας βρίσκονται υπό διακριτική εποπτεία και αξιολογούνται συνεχώς τα δεδομένα προκειμένου να αποτραπούν ή και να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν περιστατικά με… οπαδικό «χρώμα».
Πονοκέφαλος για τους αστυνομικούς αποτελεί και το νυχτερινό αποψινό ξεφάντωμα στους δρόμους και γι’ αυτό έχουν δοθεί σαφείς εντολές για τη διαχείριση του όχλου.
Από τις αρχές της εβδομάδας έχει καταρτιστεί ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο και έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες στους διευθυντές, διοικητές και τομεάρχες από τον Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγο Απόστολο Μαρτζάκλη ιδίως για τα μέτρα ασφάλειας των πολιτών.
Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στη διαχείριση του όχλου και στην διασκέδασή του με ασφάλεια χωρίς να πυροδοτηθούν έκνομες ενέργειες.
ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ
Οκτώ διμοιρίες των ΜΑΤ και κλιμάκια αστυνομικών θα βρίσκονται διασκορπισμένοι σε κομβικά σημεία προκειμένου να διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και την «θωράκιση» της σωματικής ακεραιότητας καρναβαλιστών και θεατών αλλά και την προστασία των περιουσιών.
Όλη η πόλη είναι χωρισμένη ανά τομείς, οι περιπολίες στο κέντρο θα είναι συνεχείς αλλά και σε περιφερειακές ζώνες, ενώ πεζή αστυνόμευση θα υπάρξει κατά μήκος των παρελάσεων και στις δύο πλευρές για να αποτραπούν εντάσεις.
Μεγάλη προσοχή εφιστούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στην επιτήρηση στα μικρά παιδιά ώστε να μην ξεφύγουν από την εποπτεία των γονιών τους μέσα στον συνωστισμό και σε περίπτωση που αυτό συμβεί να ειδοποιηθεί άμεσα το «100».


Ροή ειδήσεων

Advertisement