Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΝΔ: Σχηματοποιείται το ψηφοδέλτιο Αχαΐας-Ποια είναι τα 10 πρόσωπα που θεωρείται πως έχουν κλειδώσει, ενώ απομένουν άλλες δύο θέσεις με τις ζυμώσεις να έχουν μπει στην τελική ευθεία

Published

on

Σχηματοποιείται πλέον το ψηφοδέλτιο Αχαΐας της ΝΔ, για το οποίο γίνονται οι τελευταίες ζυμώσεις προκειμένου να υπάρξουν και οι επίσημες ανακοινώσεις τις αμέσως επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ», έχουν κλειδώσει οι δέκα από τις δώδεκα θέσεις του ψηφοδελτίου και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται πλέον στην επιλογή των δύο ακόμα υποψηφίων που θα ολοκληρώσουν τη 12άδα των υποψηφίων.
Όπως έχει ήδη γράψει η «Γ», εκτός του υφυπουργού Εξωτερικών, Ανδρέα Κατσανιώτη και των άλλων τριών βουλευτών του νομού, Άγγελου Τσιγκρή, Ιάσονα Φωτήλα και Χριστίνας Αλεξοπούλου, στο ψηφοδέλτιο θα βρίσκεται εκ νέου η Ευσταθία Γιαννιά. Επίσης φέρεται να έχουν «κλειδώσει», ο δικηγόρος της Πάτρας, Γιώργος Τσίρης, η λογοθεραπεύτρια από το Αίγιο, Κατερίνα Καραφωτιά και ο πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Καλαβρύτων, Νίκος Τσάμης.

Τελευταίες προσθήκες στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο καρδιολόγος από το Αίγιο, Νίκος Σπηλιόπουλος, αλλά και ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Ιωάννης Κουκουβέλας.

ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ
Με τους προαναφερόμενους συμπληρώνεται μία δεκάδα υποψηφίων, σε ένα ψηφοδέλτιο που όπως όλα δείχνουν θα είναι σημαντικά ανανεωμένο σε σχέση με το 2019 και ενδεχομένως να καταστεί και ακόμα πιο ανανεωμένο εφόσον για τις εναπομείνασες δύο θέσεις επιλεγούν νέα πρόσωπα, όπως η Παναγιώτα Παυλοπούλου, (συνεργάτης του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου), με καταγωγή από τις Σειρές Καλαβρύτων ή η γνωστή Πατρινή καλλιτέχνιδα, Νίνα Λοτσάρη.
Και τα δύο αυτά ονόματα έχουν ακουστεί έντονα και οι πιθανότητες να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο Αχαΐας είναι πολύ ισχυρές, ιδιαίτερα εάν επιλεχθεί να υπάρχει και ισχυρή εκπροσώπηση θηλυκού γένους, όπως συνέβη με το ψηφοδέλτιο του 2019. Σε κάθε περίπτωση πάντως, θεωρείται μάλλον βέβαιο πως τουλάχιστον η μία από τις δύο κενές θέσεις θα καλυφθεί από γυναίκα, ενώ εξετάζονται επίσης και πολλές ακόμα υποψηφιότητες που έχουν ακουστεί, όπως αυτή του πρώην βουλευτή, Θεόφιλου Βασιλείου, των πρώην πολιτευτών, Έλενας Ταπεινού και Δημήτρη Αντωνακόπουλου, του πρώην Αντιδημάρχου Δυτικής Αχαΐας, Θανάση Ραυτακόπουλου, κ.ά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement