Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Μάχη με τις φλόγες και τους ανέμους δίνουν οι πυροσβέστες στο Κυπαρίσσι Ερυμάνθου -Νέο μέτωπο και στην Αιγιάλεια

Published

on

Νεότερη ενημέρωση: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες από τους πυροσβέστες, οι οποίοι προσπαθούν να οριοθετήσουν το μέτωπο. Στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, το οποίο συντόνιζε από την πρώτη στιγμή ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων, υποστράτηγος Νικόλαος Ρουμελιώτης, συνδράμουν δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με χωματουργικά μηχανήματα και με υδροφόρες. Καταλυτική αποδείχθηκε η συνδρομή των εναέριων μέσων μαζί με το έργο των επίγειων δυνάμεων.

 

Μάχη με τις φλόγες  και τους ισχυρούς ανέμους δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις  σε δασική έκταση στην περιοχή Κυπαρίσσι Αχαΐας, στο Δήμο Ερυμάνθου, όπου ξέσπασε πυρκαγιά το πρωί της Κυριακής. 

Για την κατάσβεση της κινητοποιήθηκαν άμεσα 18 οχήματα της Πυροσβεστικής με πενήντα πυροσβέστες μαζί με πεζοπόρα τμήματα.

Η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, αλλά έχει πάρει έκταση λόγω των ισχυρών ανέμων. Πληροφορίες αναφέρουν πως στην μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν και δύο καναντέρ.

Η πυρκαγιά στο Κυπαρίσσι προκλήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες όταν ένα δένδρο έπεσε σε καλώδια της ΔΕΗ, ενώ ξέσπασαν μέτωπα και στο Τρουσάκι και στη Ρουπακιά, με αποτέλεσμα τρία μέτωπα να είναι σε εξέλιξη ταυτόχρονα.

Ισχυρές είναι οι δυνάμεις που επιχειρούν υπό αντίξοες συνθήκες.

KAI ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

  • Επίσης, #Πυρκαγιά ξέσπασε και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βελά Αιγιαλείας Αχαΐας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες δυνάμεις.
  • Επιχειρούν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

 

Πριν από λίγο ξέσπασε #Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κορίθι Ζακύνθου. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement