Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Το «καρναβάλι της επιστροφής»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Το καρναβάλι επέστρεψε λοιπόν και πήρε τη δική του «εκδίκηση» από τον κορωνοϊό που το κράτησε στον «πάγο» για τρία χρόνια, αλλά και όλα αυτά με τα οποία έτσι κι αλλιώς βρίσκεται σε… προαιώνια πάλη, όπως η ρουτίνα και το άγχος, η κατήφεια, κλπ.

Το  καρναβάλι της Πάτρας του 2023 θα μείνει στην ιστορία ως το «καρναβάλι της επιστροφής», αντίστοιχα όπως έμεινε στην ιστορία το καρναβάλι του 2020 ως το «καρναβάλι της πανδημίας», το καρναβάλι που δεν έγινε ποτέ γιατί ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή.

Είναι μάλλον βέβαιο ότι πολλά θα ειπωθούν αυτές τις πρώτες μέρες μετά το τέλος του καρναβαλιού και πολλά θα σχολιαστούν.

Σε ένα από τα πολυπληθέστερα καρναβάλια των τελευταίων ετών, προφανώς και υπήρξαν οργανωτικά ή άλλα προβλήματα, προφανώς και υπήρξαν «παρατράγουδα», προφανώς και δεν θα μπορούσαν να είναι όλα τέλεια.

Μένοντας όμως στη γενική εικόνα, πρέπει να σημειώσουμε ότι όλα εξελίχθηκαν ομαλά, ότι η γιορτή έγινε και άφησε καλές αναμνήσεις και ότι η Πάτρα δημιούργησε και πάλι… «διπλωματικές σχέσεις» με την επισκεψιμότητα, τις οποίες οφείλει και να αξιοποιήσει περαιτέρω.

Στην πραγματικότητα, δεν είμαστε πολύ σίγουροι για πόσα περισσότερα και καλύτερα μπορούν να γίνουν σε αυτή την πόλη εάν προηγουμένως δεν αλλάξουν πολλά και κυρίως, εάν δεν αλλάξουμε όλοι εμείς, αντιμετωπίζοντας την Πάτρα πάντοτε με τον σεβασμό που της πρέπει. Γιατί, κακά τα ψέματα, πρώτοι εμείς πληγώνουμε σχεδόν καθημερινά την πόλη μας και πρώτοι εμείς, είμαστε αυτοί που δεν της επιτρέπουν να αναδεικνύει την ομορφιά της επί 365 μέρες κάθε χρόνο.

Όλα αυτά όμως, αποτελούν μεγάλα θέματα συζήτησης που δεν ανοίγουν και δεν κλείνουν τώρα, μετά το τέλος του «καρναβαλιού της επιστροφής».

Γι’ αυτό, θέλουμε μόνο να συγχαρούμε όσους εργάστηκαν και κουράστηκαν για το καρναβάλι, να εκφράσουμε τον σεβασμό μας στη μεγάλη πλειοψηφία των καρναβαλιστών για τη μοναδική τρέλα και το μεράκι τους, αλλά και να ευχηθούμε στους επισκέπτες μας, καλή αντάμωση στο επόμενο καρναβάλι.

Ο «βασιλιάς του κεφιού» κάηκε το βράδυ της Κυριακής και από χθες, μία νέα εποχή ξεκίνησε που δείχνει προς το Πάσχα και την άνοιξη.

Καλή Σαρακοστή, με υγεία και χαρά για όλους!

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement