Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τα δύο «πρόσωπα» της Αποκριάς- Κατώτεροι των προσδοκιών οι «καρναβαλικοί τζίροι» σε εμπορικά και εστίαση

Δημοσιεύθηκε

στις

Προβληματισμός σε σχέση με την έκταση που έλαβε το παράνομο και υπαίθριο εμπόριο, με τη λαθραία διακίνηση αλκοόλ και τις ψησταριές με τα σουβλάκια και τους πάγκους με τους λουκουμάδες που ξεφύτρωσαν σαν τα μανιτάρια, επικρατεί στον κλάδο της εστίασης καθώς οι επίσημοι «καρναβαλικοί» τζίροι αποδείχτηκαν χαμηλότεροι των προσδοκιών.

Όπως έγραψε από χθες η «Γ» τα αυτοσχέδια πάρτι σε πεζόδρομους και πλατείες έπληξαν την εστίαση (καφετέριες και μπαρ), ενώ η κίνηση στο φαγητό ήταν σαφώς καλύτερη, κυρίως, στα κεντρικά ψητοπωλεία και στα καταστήματα fast food και take away.
Σε γενικές γραμμές, από τον ΣΚΕΑΝΑ (Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής) μεταδίδεται ένα κλίμα απογοήτευσης, αφού η πλειονότητα των επιχειρήσεων κατέγραψε δυσανάλογα έσοδα σε σχέση με τον αριθμό των επισκεπτών και κέρδη υποδεέστερα από ένα… τυπικό Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου. Μάλιστα, τις επόμενες μέρες ο ΣΚΕΑΝΑ καλεί δήμο και φορείς σε σύσκεψη με ζητούμενο να αξιολογήσουν αν αυτό είναι… Πατρινό Καρναβάλι και τι πρέπει να αλλάξει στην κατεύθυνση προσέλκυσης επισκεπτών με μεγαλύτερη καταναλωτική δύναμη.
Την ίδια ώρα, απογοητευμένοι από την εικόνα της πόλης είναι και οι έμποροι, οι οποίοι όχι μόνο δεν εισέπραξαν οφέλη από το τριήμερο, αλλά απεναντίας χθες βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα γκράφιτι στα ρολά των καταστημάτων τους, αλλά και τα απομεινάρια των σκουπιδιών που άφησαν πίσω τους οι επισκέπτες. Χρειάστηκε δε, να πάρουν τα λάστιχα νερού ανά χείρας πλένοντας τις εισόδους των καταστημάτων τους και τα πεζοδρόμια.
Όσον αφορά πάντως, στη διοργάνωση, φαίνεται πως το στοίχημα κερδήθηκε, αφού με ελάχιστες εξαιρέσεις, όλα κύλησαν ομαλά και κυρίως, με ασφάλεια.
Η «Γ» στον απόηχο του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 κατέγραψε την άποψη εκπροσώπων του κλάδου της εστίασης, των διοργανωτών και εμπλεκόμενων φορέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, Ελένη Γεωργοπούλου, Μαρία Ορφανού

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement