Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Πλεύρης για Τέμπη: Μακάρι οι περισσότεροι να βρουν ζωντανούς τους δικούς τους – Ζούμε μια μεγάλη τραγωδία

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέες δηλώσεις για την τραγωδία στα Τέμπη έκανε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως είπε, «αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία βρίσκονται σε πολύ καλά χέρια οι τραυματίες. Το πρόβλημα δεν είναι οι τραυματίες, είναι σε καλή κατάσταση  οι περισσότεροι από αυτούς. Αντιστοίχως όμως, μέχρι στιγμής έχουμε 32 νεκρούς οι οποίο στο σύνολό τους έρχονται στο Γενικό Νοσοκομείο και είμαστε δίπλα στους συγγενείς που έχουν έρθει εδώ».

Ο κ. Πλεύρης πρόσθεσε με σπασμένη φωνή ότι «τους διαβάζουμε τα ονόματα των τραυματιών μήπως κάποιος είναι συγγενής τους. Παράλληλα αρχίζουμε τη διαδικασία για να γίνει αναγνώριση των 32 νεκρών. Έχουμε φέρει και τους ψυχολόγους να τους στηρίξουν. Είναι μια τρομακτική διαδικασία για γονείς ή για συγγενείς. Θα προσπαθήσουμε να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η διαδικασία αν και υπάρχουν και δυσκολίες στο κομμάτι της αναγνώρισης».

Όπως τόνισε ο κ. Πλεύρης, «είμαστε δίπλα σε αυτούς τους γονείς και συγγενείς για να τους στηρίξουμε. Ζούμε μια μεγάλη τραγωδία. Μακάρι οι περισσότεροι γονείς και συγγενείς να βρουν τον άνθρωπό τους ζωντανό».

Σε ερώτηση σχετικά με τις ευθύνες της τραγωδίας ο κ. Πλεύρης απάντησε ότι «αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι η περίθαλψη των τραυματιών και η στήριξη όσων έχασαν τους ανθρώπους τους».


Ροή ειδήσεων

Advertisement