Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στη στέψη του βασιλιά ένας Αχαιός-Ο Αλέξανδρος Λίγκας με καταγωγή από τα Μαζέικα Καλαβρύτων θα διευθύνει την χορωδία βυζαντινής μουσικής

Ο Κάρολος θέλει να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο την επιθυμία του πατέρα του Φίλιππου

Published

on

Έλληνας και μάλιστα με καταγωγή από την Αχαΐα θα είναι ο μαέστρος της χορωδίας που θα πλαισιώσει μουσικά την τελετή στέψης του Βασιλιά Κάρολου Γ΄ της Αγγλίας.

Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Λίγκα, ο οποίος θα διευθύνει τη χορωδία που θα ψάλλει ο καθηγητής Αλέξανδρος Λίγκας, ο πατέρας του οποίου γεννήθηκε στα Μαζέικα Καλαβρύτων της Αχαΐας.

Ο βασιλιάς Κάρολος θα στεφθεί στις 6 Μαΐου, οκτώ μήνες μετά τον θάνατο της μητέρας του, της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Ο βασιλιάς Κάρολος επιθυμεί να υπάρχει στη στέψη του ελληνορθόδοξη βυζαντινή μουσική, ως φόρος τιμής στον πατέρα του, τον πρίγκιπα Φίλιππο, γεννημένο στην Κέρκυρα κατά τη δεύτερη δεκαετία του 20ου αιώνα.

«Ο βασιλιάς έχει κρατήσει πολύ στενές σχέσεις με την Ορθοδοξία για αρκετά χρόνια. Ήθελε να τιμήσει τον πατέρα του, τον πρίγκιπα Φίλιππο, που ήταν και αυτός γεννημένος στην Κέρκυρα. Να τιμήσει τον πατέρα του με ελληνική ψαλμωδία», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Αλέξανδρος Λίγκας, καθηγητής ορθόδοξης μουσικής και ιδρυτής της χορωδίας «Cappella Romana».

Σημείωσε, μάλιστα, πως «στο αβαείο του Ουέστμινστερ είχαν αυτή την εντολή από τον βασιλιά. Ήθελε ελληνορθόδοξη μουσική και έτσι ήρθαν σε επαφή με μένα σαν ερευνητής της ορθόδοξης μουσικής για να βρούμε κάποιο τρόπο να ικανοποιήσουμε αυτό το αίτημα».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement