Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Δεν θα δουν οι συγγενείς τους νεκρούς-Η απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Μίνας Γκάγκα

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Μιλώντας για την εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία της ταυτοποίησης των νεκρών, η κυρία Γκάγκα τόνισε ότι γίνεται μόνο μέσω DNA, καθώς έχει ληφθεί απόφαση οι συγγενείς να μην έρθουν σε επαφή με τις σορούς, που μπορεί να είναι απανθρακωμένες ή διαμελισμένες.

«Λυπάμαι πάρα πολύ, είναι τρομερό αυτό που περνούν. Η απόφαση είναι να μην δουν, να μην έρθουν σε επαφή οι συγγενείς με τους ανθρώπους που δεν ζουν πια, για να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ψυχοφθόρο για εκείνους. Είναι καλό να θυμόμαστε τους νεκρούς καλά και δυνατούς» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ώρες αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα από τη διαδικασία ταυτοποίησης με DNA.

Έξι σοβαρά τραυματισμένοι σε ΜΕΘ

Για τους τραυματίες, η Μίνα Γκάγκα δήλωσε ότι οι περισσότεροι είναι σε καλή κατάσταση, δέκα έχουν χειρουργηθεί για κατάγματα και έξι είναι σοβαρά και νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τέλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες της στο προσωπικό των νοσοκομείων όπου διακομίστηκαν τραυματίες, καθώς και στον κόσμο που ανταποκρίθηκε στις έκτακτες αιμοδοσίες για τους τραυματίες και εγκαυματίες του δυστυχήματος στα Τέμπη.

in.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement