Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Αυτοί είναι οι νεκροί της τραγωδίας! Ποιοι έχουν ταυτοποιηθεί

Δημοσιεύθηκε

στις

Ατελείωτος είναι ο Θρήνος στις οικογένειες των θυμάτων του τρομακτικού δυστυχήματος με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Ο μακάβριος απολογισμός των θυμάτων από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ολοένα και αυξάνεται και, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας, τα θύματα έχουν φτάσει τα 57.

Ταυτόχρονα, οι Αρχές εξακολουθούν τη διαδικασία της ταυτοποίησης των νεκρών είτε φυσικά είτε μέσω της ανάλυσης DNA.

Από το σύνολο των 57 σορών, οι 23 είναι απανθρακωμένες και μόλις 12 είναι αναγνωρίσιμες οπτικά. Υπάρχουν και 10 σακούλες με ανθρώπινα μέλη, όπου θα γίνουν ξεχωριστές αναλύσεις DNA, προκειμένου να εξεταστεί αν αυτά είναι συμβατά με τις σορούς που έχουν εντοπιστεί. Από αυτές τις αναλύσεις δεν αποκλείεται ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί περαιτέρω.

Ήδη, κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει συγγενείς των νεκρών για την απώλειά τους, ωστόσο οι παραδόσεις κάποιων εκ των σορών ενδέχεται να καθυστερήσουν μέχρι και την πλήρη ταυτοποίησή τους.

Στο νοσοκομείο Λάρισας εκτυλίχθηκαν και σήμερα δραματικές σκηνές, καθώς οι συγγενείς των αγνοουμένων στα συντρίμμια του τρομακτικού δυστυχήματος στα Τέμπη αναζητούσαν απαντήσεις για τους δικούς τους.

Για κάποιους, τα νέα ήταν τραγικά: Είχαν ταυτοποιηθεί ως νεκροί οι δικοί τους άνθρωποι.

Ταυτοποιήθηκε η σορός της 23χρονης Ιφιγένειας Μήτσκα
Η 23χρονη Ιφιγένεια Μήτσκα, την οποία αναζητούσαν οι δικοί της μέσω αναρτήσεων στα social media, δυστυχώς, σύμφωνα με ανάρτηση δικηγόρου, είναι νεκρή, καθώς ταυτοποιήθηκε η σορός της μέσω ανάλυσης DNA.

«Δυστυχώς, η άτυχη 23χρονη Ιφιγένεια είναι νεκρή καθότι προ ολίγου ταυτοποιήθηκε η σορός της με τη μέθοδο του DNA. Καλόν παράδεισο να έχει», γράφει η σχετική ανάρτηση του δικηγόρου.

Ανάμεσα στους νεκρούς του δυστυχήματος στα Τέμπη η 35χρονη Αθηνά Κατσάρα
Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Πέμπτης, ταυτοποιήθηκε η σορός της άτυχης Αθηνάς Κατσάρα, η οποία επέβαινε στο μοιραίο τρένο.

Η άτυχη γυναίκα ταξίδευε μαζί με τον σύζυγό της -ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο-, με προορισμό την Κατερίνη, και βρίσκονταν στα μπροστινά βαγόνια, σύμφωνα με το verianet.

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, οι δικοί της άνθρωποι είχαν απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να την είχε δει ή γνώριζε κάτι να επικοινωνήσει μαζί τους, όμως, δυστυχώς, δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

«Η αδελφούλα μου δεν είναι πια κοντά μας…» αναφέρει σε ανάρτησή του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αδελφός τής άτυχης Αθηνάς.

Η Αθηνά Κατσάρα ήταν μητέρα ενός αγοριού δύο ετών.

Ταυτοποιήθηκε η σορός του νεαρού πυροσβέστη Νικήτα Καραθεοδώρου
Ταυτοποιήθηκε και η σορός του 23χρονου Νικήτα Καραθεοδώρου, υπαρχιπυροσβέστη από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος υπηρετούσε στο 2ο ΠΣ Αθηνών. Ο 23χρονος βρισκόταν στο βαγόνι-εστιατόριο του μοιραίου τρένου, μαζί με τη σύντροφό του, Καλλιόπη Πορφυρίδου.

Τώρα, η τραγική είδηση επιβεβαιώνεται, καθώς οι δικοί του άνθρωποι έκαναν αναρτήσεις, αποχαιρετώντας τον νεαρό Νικήτα με ιδιαίτερα συγκινητικά λόγια.

Οι συγκινητικές αναρτήσεις για τον τραγικό θάνατο του νεαρού πυροσβέστη στα Τέμπη
«Σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία με τους πολυάριθμους νεκρούς και τραυματίες χάσαμε ένα μέλος της οικογένειάς μας, του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών. Ευελπιστούσαμε να είσαι ζωντανός, να σε ξαναδούμε σε μια επόμενη βάρδια ή ίσως να βγούμε να διασκεδάσουμε όπως στη φωτογραφία. Εύχομαι να είσαι το ίδιο χαμογελαστός και στη γειτονιά των Αγγέλων. Καλό ταξίδι Νικήτα μας», γράφει ανάρτηση στα social media.

«Σχόλαγες το μεσημέρι, είχες ρεπό, μου είπες βιάζεσαι να πας να ετοιμαστείς για να πάρεις το τρένο να πας να δεις την οικογένειά σου στη Θεσσαλονίκη, σε χτύπησα στον ώμο και σου είπα άντε δρόμο, τα λέμε με το καλό όταν γυρίσεις! Πού να φανταστώ ότι δεν θα τα λέγαμε ποτέ ξανά. Καλό σου ταξίδι μικρέ…», αναφέρεται σε άλλη ανάρτηση.

Τέμπη: Νεκρός ο αστυνομικός Ευάγγελος Μπουρνάζης και ο 15χρονος γιος του
Τα συλλυπητήριά της εξέφρασε η Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης για τον αστυνομικό Ευάγγελο Μπουρνάζη και τον 15χρονο γιο του, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο στο δυστύχημα στα Τέμπη.

Η Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης με μία σπαρακτική ανακοίνωση αποχαιρετά τον αστυνομικό και τον 15χρονο γιο του, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Τρίτης, όταν οι δύο μοιραίες αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν, βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη τη χώρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καλό παράδεισο στον συνάδελφό μας (ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε πριν λίγο καιρό) ΜΠΟΥΡΝΑΖΗ Ευάγγελο και στον 15 χρόνο υιό του, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο στο δυστύχημα των Τεμπών.

Ο Βαγγέλης υπήρξε ένας εξαιρετικός αστυνομικός, συνάδελφος, πατέρας.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Θέλουμε να ευχηθούμε στα άλλα δυο παιδιά του (όπου ο υιός του μάλιστα σήμερα συγκλόνισε το πανελλήνιο με τις δηλώσεις του και τη δύναμη ψυχής του) υπομονή και δύναμη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάνε και δεσμευόμαστε ότι η αστυνομική οικογένεια θα είναι δίπλα τους όποτε και αν απαιτηθεί» αναφέρουν οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης για τον χαμό του συναδέλφου τους και του 15χρονου παιδιού του.

Νεκρός ο μηχανοδηγός Δημήτρης Μασσαλής -Το «αντίο» της συντρόφου του
Την απώλεια του 32χρονου μηχανοδηγού της μοιραίας αμαξοστοιχίας Intercity 62 στα Τέμπη θρηνεί η σύντροφός του.

Η νεαρή Κατερίνα αποχαιρέτησε τον Δημήτρη Μασσαλή στο Instagram, αναφέροντας πως αποχαιρετά με μεγάλο πόνο «τον σύντροφό της, τον άντρα της, τον μηχανοδηγό της…».

Ο άτυχος μηχανοδηγός έχασε τη ζωή του ακαριαία, αφού η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν μεγάλη, ενώ οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν αμέσως μετά τη σύγκρουση από τη φωτιά που ξέσπασε ξεπέρασαν τους 1.300 βαθμούς Κελσίου.

«Θα είσαι πάντα ο μηχανοδηγός της καρδιάς μου. Σ’ αγαπάω πολύ. Τόσο στοργικός, ο άντρας μου, ο σύντροφός μου, ο καλύτερός μου φίλος. Καλό ταξίδι Δημητράκη μου…», έγραψε στο προφίλ της στο Instagram.

Νεκρός ο μηχανοδηγός Νίκος Ναλμπάντης
Στο μοιραίο επιβατικό τρένο στα Τέμπη βρήκε τραγικό θάνατο και ο 28χρονος Νίκος Ναλμπάντης.

Ο 28χρονος Νίκος Ναλμπάντης, μηχανοδηγός στο επάγγελμα, ο οποίος επέβαινε στη μοιραία αμαξοστοιχία ως επιβάτης, άφησε την τελευταία του πνοή στο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 άτομα.

Ο Νίκος Ναλμπάντης, με καταγωγή από την Έδεσσα, ζούσε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και τη δυσάρεστη είδηση της απώλειάς του έκανε γνωστή η σύντροφός του μέσα από ανάρτησή της στα social media.

Η ανάρτηση της συντρόφου του για το θάνατο του 28χρονου

Η νεαρή κοπέλα με μια κοινή φωτογραφία αποχαιρέτησε τον επί χρόνια σύντροφό της, μηχανοδηγό Νίκο Ναλμπάντη, γράφοντας: «Αχ ψυχή μου, σε περιμένω εδώ, να γυρίσεις. Να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Είμαι εδώ και περιμένω».

Κάτω από τη φωτογραφία του ζευγαριού, φίλοι και συγγενείς αποχαιρετούν τον μηχανοδηγό, ο οποίος βρισκόταν στη μοιραία αμαξοστοιχία το βράδυ της Τρίτης (28/02).

Το μήνυμα του συλλόγου για την απώλεια του 28χρονου μηχανοδηγού
Συλλυπητήριο μήνυμα για τον 28χρονο μηχανοδηγό Νίκο Ναλμπάντη εξέδωσε ο ποδοσφαιρικός σύλλογος ΑΣ Ιωνικός Ιωνίας, καθώς για πολλά χρόνια είχε αγωνιστεί στα τμήματα υποδομής του ποδοσφαιρικού τμήματος.

«Η οικογένεια του συλλόγου μας θρηνεί τον χαμό ενός δικού της παιδιού. Με μεγάλη λύπη και πόνο ενημερωθήκαμε για τον χαμό του Ναλμπάντη Νικόλαου, ο οποίος δυστυχώς είναι ανάμεσα στα θύματα του μοιραίου συμβάντος των Τεμπών. Ο Νικόλας αγωνίστηκε επί σειρά ετών στα τμήματα υποδομής του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και να δώσει δύναμη στους οικείους του να ξεπεράσουν αυτήν την τραγωδία», αναφέρει η ανακοίνωση.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement