Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Έβρεξε» μάρμαρα στην Αγίου Ανδρέου-Από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός πολιτών στο ύψος της Ασκληπιού από την αποκόλληση τμήματος της μαρκίζας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τύχη δεν σημειώθηκε τραυματισμός από την πτώση τμήματος της μαρκίζας εγκαταλελειμμένου νεοκλασικού κτηρίου στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Ασκληπιού, στο κέντρο της Πάτρας.

Το μεγάλο κομμάτι «ξηλώθηκε» από την βροχή και έπεσε πάνω στο στέγαστρο. Παρά το γεγονός ότι είχε τοποθετηθεί προστατευτικό στέγαστρο, από το βάρος του κομματιού προκλήθηκε «άνοιγμα» και η επικινδυνότητα ήταν μεγάλη.

Στο σημείο έσπευσε νωρίς χθες το πρωί αστυνομικός της Τροχαίας, ο οποίος τοποθέτησε κορδέλα αποκλείοντας την πρόσβαση στο σημείο για την προστασία των πεζών.
Ακολούθως, έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής, οι οποίοι απομάκρυναν το κομμάτι του μαρμάρου που βρίσκονταν πάνω στο στέγαστρο καθώς ο κίνδυνος πτώσης εξαιτίας του βάρους ήταν μεγάλος.

Αν είχαν τοποθετηθεί κορδέλες πολλοί πεζοί που δεν το γνώριζαν προσέγγισαν το στενό της Ασκληπιού περνώντας κάτω από αυτές, παρά την επικινδυνότητα του σημείου.
Να σημειωθεί πως η χθεσινή ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα που καταγράφηκε αποκόλληση τμήματος της οροφής του συγκεκριμένου κτηρίου, ενώ ο κίνδυνος είναι υπαρκτός καθώς το κτήριο είναι πολύ παλιό και τα σημάδια της φθοράς είναι ορατά.
Οι πολίτες που διέρχονται από το σημείο θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί ενώ επιβάλλεται από τους αρμοδίους να παρέμβουν και να ληφθούν μέτρα προστασίας, πριν είναι αργά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement