Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μεγάλη συμμετοχή στα νοσοκομεία της Πάτρας: Σε αποστολή 500 και πλέον φιάλες αίμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη δεν έχει στοιχειώσει μόνον με φρίκη τις συνειδήσεις αλλά συγχρόνως λειτουργεί ως κινητήρια δύναμη αλληλεγγύης με κάθε τρόπο έμπρακτης συμβολής για την ελάφρυνση της οδύνης των πασχόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, επιδείχθηκε μια υπερκινητοποίηση των πολιτών της Πάτρας οι οποίοι προσέτρεξαν στην έκκληση του Κέντρου Αίματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών και ενώ την 1η μέρα προσέφεραν 100 και πλέον φιάλες αίμα, ο αριθμός των προσερχομένων για αιμοδοσία αυξήθηκε σημαντικά, αφού όπως επεσήμανε χθες στην «Γ» η Διευθύντρια ΕΣΥ, Επιστημονικά Yπεύθυνη του Κέντρου Αίματος του Π.Γ.Ν.Π Αιματολόγος κα Αθηνά Μούγιου.
«Οι πολίτες έχουν προσφέρει πάνω από 500 φιάλες αίμα έως σήμερα ενώ συνεχίζεται η προσέλευση αιμοδοτών. Η ίδια επεσήμανε ότι η εθελοντική αιμοδοσία για τον συγκεκριμένο σκοπό θα συνεχιστεί για όσο χρονικό διάστημα παρίσταται ανάγκη, ενώ υπογράμμισε ότι προσέρχονται αιμοδότες και για τις πάγιες ανάγκες αίματος». Στο ερώτημα της «Γ» αν πληρώθηκαν οι ανάγκες για τους τραυματίες των Τεμπών απάντησε ότι δεν έχει τέτοια ενημέρωση και στο πλαίσιο αυτό θα παραμείνει το Ωράριο Αιμοδοσίας: 8:00-20:00 χωρίς μεσημεριανή διακοπή έως ότου το Κέντρο αίματος ειδοποιηθεί ότι καλύφθηκαν οι ανάγκες των Νοσοκομείων που νοσηλεύουν τραυματίες από το φονικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.
TETA ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement