Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών τελεί υπό κατάληψη!

Δημοσιεύθηκε

στις

Κατάληψη αποφάσισαν οι φοιτητές του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, επαναφέροντας στο προσκήνιο τις καταγγελίες σε βάρος καθηγητή, η πρώτη για σεξουαλική παρενόχληση σε διδακτορική φοιτήτρια (σχετικά είχε γράψει και η «Γ» και η δεύτερη για εργοδοτική αυθαιρεσία και εξώθηση σε παραίτηση διδακτορικής φοιτήτριας που κατέθεσε υπέρ της πρώτης καταγγέλουσας.

Σύμφωνα με τον Φοιτητικό Σύλλογο, τα πορίσματα και των δύο ΕΔΕ (ένορκη διοικητική εξέταση), δεν έχουν ενοχοποιήσει τον καταγγελλόμενο καθηγητή, ενώ σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε αποφασίστηκε να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις.

Μάλιστα ο καθηγητής, σε τοποθέτηση του, στη συνέλευση, υποστήριξε ότι «είναι αθώος και ουδέποτε έχει κακοποιήσει».

Από την Παρασκευή 3 Μαρτίου το Βιολογικό Τμήμα τελεί υπό κατάληψη, με αίτημα την απομάκρυνση του καθηγητή.

«Δεν θα σωπάσουμε άλλο για χάρη του project, του διδακτορικού, της εργασίας. Καμία εκμετάλλευση και παρενόχληση δεν είναι ανεκτή. Διανύουμε μία περίοδο όπου καθημερινά δημοσιοποιούνται περιστατικά έμφυλης βίας, γυναικοκτονιών, βιασμών και κακοποιήσεων. Περιστατικά που δεν αυξήθηκαν τώρα, τώρα όμως η κοινωνία τα αντιπαλεύει», αναφέρουν οι φοιτητές που καλούν την Τετάρτη 8 Μαρτίου σε κατάληψη της Πρυτανείας, κινητοποίηση στην Πρυτανεία στις 11.00 και πορεία στις 18.00 από την πλατεία Γεωργίου.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

Σύμφωνα με τον Πρύτανη Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα: “Υπήρξε μια καταγγελία πριν από 1,5 χρόνο από μια κοπέλα στον Πρύτανη και όχι στην Αστυνομία. Έκανε ΕΔΕ με τρεις καθηγητές, εκ των οποίων τον έναν συμβουλεύεται η αστυνομία για τέτοιες περιπτώσεις. Ο εισαγγελέας μετέπειτα έβαλε στο αρχείο την υπόθεση. Ο ένας καθηγητής είναι εμπειρογνώμονας και δεν έχει προκύψει κάτι.

Την ΕΔΕ τη συγκρότησα ο ίδιος γιατί σε εμένα έγινε η καταγγελία από την κοπέλα. Δεν προέκυψε όμως τίποτα τόσο από την ΕΔΕ, όσο και από τον εισαγγελέα, ο οποίος έβαλε την υπόθεση στο αρχείο. Αυτό που μας προβλημάτισε είναι ότι δεν έγινε η καταγγελία στην αστυνομία”.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement