Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
Connect with us

Οικονομία

Εφορία: Με «ρομπότ» θα εντοπίζονται οι φοροφυγάδες

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα… ρομποτικό σύστημα προηγμένης τεχνητης νοημοσύνης και ανάλυσης δεδομένων θα αποκτήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), που τρέχει τις προπαρασκευαστικές διαδικασίες για την προκήρυξη του έργου συνολικού προϋπολογισμού 5,6 εκατ. ευρώ.

Μπορεί όταν κάποιος ακούει για «Τεχνητή Νοημοσύνη» να φέρνει στο μυαλό του ρομπότ βγαλμένα από μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά η πραγματικότητα είναι πως η συγκεκριμένη τεχνολογία αξιοποιείται ήδη σε πολλές ψηφιακές εφαρμογές.

Σε αυτήν την τεχνολογία μπαίνει η εφορία με την χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης. Με το νέο σύστημα θα ανιχνεύονται σε πραγματικό χρόνο ύποπτα περιστατικά φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου ενώ οι φορολογούμενοι κατηγοριοποιούνται ανάλογα με τη συμπεριφορά τους πχ στρατηγικός κακοπληρωτής, πιθανότητα φοροδιαφυγής κλπ. H συλλογή πληροφοριών και δεδομένων προς επεξεργασία για την πρόγνωση της συμπεριφοράς των φορολογουμένων θα γίνεται όχι μόνο από τις βάσεις δεδομένων δημοσίων υπηρεσιών αλλά και μέσω των διαδικτυακών πλατφορμών αναζήτησης (google κ.λπ.) καθώς και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, tweeter κ.λπ.).

Ροή ειδήσεων

Advertisement