Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Μαθητές με μαύρα ρούχα από σήμερα σε όλα τα σχολεία! Τεράστια η διαμαρτυρία για τα Τέμπη

Published

on

To κύμα των κινητοποιήσεων και των συμβολικών δράσεων συμπαράστασης στις οικογένειες των νεκρών από την τραγωδία στα Τέμπη, θα συνεχιστεί στα σχολεία της Πάτρας και αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε πολλά σχολεία της Πάτρας ύστερα από συνεννόηση καθηγητών και μαθητών θα γίνει η εξής συμβολική συμπαράσταση διαμαρτυρίας: Εκπαιδευτικοί και μαθητές θα μεταβούν σήμερα Δευτέρα για μάθημα φορώντας μαύρα ρούχα.

Πρόκειται για μια συμβολική διαμαρτυρία που θα γίνει μέσα από πρωτοβουλία των καθηγητών και σύμφωνα με κύκλους των σχολικών κοινοτήτων σε αυτή θα πάρουν μέρος δεκάδες γυμνάσια και λύκεια της Πάτρας.

Από εκεί και πέρα τα δεκαπενταμελή σε πολλά σχολεία έχουν ήδη πάρει απόφαση για να προχωρήσουν μέσα στην εβδομάδα σε καταλήψεις που ανάλογα με την ανταπόκριση των μαθητών μπορεί να κρατήσουν για μέρες.

Ήδη θυμίζουμε ότι πολλά σχολεία της Πάτρας την περασμένη εβδομάδα διαμαρτυρήθηκαν με τον δικό τους τρόπο για την τραγωδία στα Τέμπη, στέλνοντας μηνύματα από τα προαύλια των σχολείων τους. Μηνύματα όπως «πάρε με όταν φτάσεις», «γιατί» και άλλα που έγιναν viral, ενώ παράλληλα δεκάδες ήταν οι μαθητές που συμμετείχαν στην μεγάλη πορεία που έγινε την Παρασκευή το πρωί στην πλατεία Γεωργίου και στο κέντρο της Πάτρας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement