Κυριακή 21 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Ανοίγει η πρωθυπουργική «βεντάλια» με παρεμβάσεις για την τραγωδία στα Τέμπη

Δημοσιεύθηκε

στις

Η επιστολή του πρωθυπουργού ΚυριάκουΜητσοτάκη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ώστε να κινηθούν ταχύτατα οι διαδικασίες στην απονομή Δικαιοσύνης για τα αίτια της τραγωδίας, είναι μόνο η αρχή των πρωτοβουλιών του πρωθυπουργού σε ότι αφορά την ανάδειξη των στοιχειών που προκάλεσαν το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί συγκαλεί εκτάκτως σύμφωνα με πληροφορίες, σύσκεψη για την ασφάλεια συνολικά όλων των μέσων μεταφοράς με τη συμμετοχή αρμόδιων υπουργών. Ταυτόχρονα στο πλαίσιο των διεθνών του επαφών ο πρωθυπουργός, συνομίλησε τηλεφωνικά με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φορ ντε Λάϊεν ζητώντας τη συμβολή της επιτροπής για παροχή τεχνογνωσίας και έκτακτης οικονομικής κοινοτικής χρηματοδότησης και αναμένεται να πράξει το ίδιο και με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν ζητώντας την παροχή συμβουλών από τεχνοκράτες ειδικούς στην λειτουργία των τρένων.

Αύριο Τετάρτη, μία ημέρα πριν το υπουργικό συμβούλιο, ο υπουργός Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος μετέβη χθες για αυτοψία στο σημείο της τραγωδίας, και μετείχε σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση μετά το τραγικό δυστύχημα αλλά και για τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, θα κάνει τις πρώτες ανακοινώσεις περιλαμβάνοντας όλα τα θεσμικά μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση. Την επομένη ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα αναφερθεί στο τραγικό δυστύχημα και με ειδική αναφορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού για την οποία δεν θα πει κάτι ιδιαίτερο για να μην θεωρηθεί, όπως αναφέρουν συνεργάτες του, ότι επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement