Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Στράτος Διονυσίου: Ο Άγγελος, ο Στέλιος και ο Διαμαντής τιμούν τον πατέρα της

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον αξέχαστο λαϊκό ερμηνευτή Στράτο Διονυσίου, θα πραγματοποιηθεί στον Θέατρο Παλλάς, στις 10 & 11 Μαΐου.

Οι γιοί του, Άγγελος, Στέλιος και Διαμαντής, ενώνουν τις φωνές τους, σε ένα μουσικό αφιέρωμα για τον πατέρα τους, ερμηνεύουν τα εμβληματικά τραγούδια του και μοιράζονται με το κοινό τη συγκίνηση της θύμησης του μεγάλου Στράτου Διονυσίου, που αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της λαϊκής μουσικής ιστορίας μας. 

Ποιοι καλλιτέχνες συμμετέχουν στη συναυλία αφιέρωμα

Για να τιμήσουν τον σπουδαίο λαϊκό βάρδο, θα βρεθούν στη σκηνή του Θεάτρου Παλλάς, ο Αντώνης Ρέμος -που θα ερμηνεύσει με το μοναδικό του τρόπο κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Στράτου Διονυσίου- αλλά και ο Γιάννης Στάνκογλου, που θα αναλάβει το ρόλο του οικοδεσπότη, σε αυτές τις δύο αφιερωματικές βραδιές. Συμμετέχει η τραγουδίστρια Αγνή Καλουμένου. Το αφιέρωμα σφραγίζει με τη σκηνοθετική της ματιά, η πολύπειρη Σοφία Σπυράτου, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος, αναλαμβάνει ο Νίκος Στρατηγός.

Οι 2 συναυλίες στο Θέατρο Παλλάς, συμπίπτουν με την επέτειο των 33 ετών από τον θάνατο του μεγάλου ερμηνευτή, που “έφυγε” από τη ζωή στις 11/5/1990.

Ο σπουδαίος τραγουδιστής με την μοναδική καλλιτεχνική παρακαταθήκη

Το ερμηνευτικό έργο του Στράτου Διονυσίου, αποτελεί ζωντανό κομμάτι της λαϊκής μουσικής, με χιλιάδες αυθεντικά λαϊκά τραγούδια. Ένα έργο που περνά μέσα από μια δυναμική πορεία 32 χρόνων. Από το 1959, όταν ηχογράφησε το πρώτο του τραγούδι, ως το 1990, τον τελευταίο χρόνο της ζωής του. Μία ολόκληρη εποχή, «σφραγισμένη» από τα τραγούδια που ερμήνευσε με πάθος και μοναδική τεχνική, ο σπουδαίος Στράτος Διονυσίου.

Η μοναδική παρακαταθήκη κι ένα φορτίο με αναμνήσεις που άφησε ο δικός μας Στράτος, έρχονται στη σκηνή του Θεάτρου Παλλάς, μέσα από τις εκφραστικές φωνές των γιων του.

Πληροφορίες

Θέατρο 10 και 11 Μαϊου

Φιλική συμμετοχή: Αντώνης Ρέμος

Οικοδεσπότης ο Γιάννης Στάνκογλου

Συμμετέχει η τραγουδίστρια Αγνή Καλουμένου

Σκηνοθετική Επιμέλεια: Σοφία Σπυράτου

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Νίκος Στρατηγός

Τετάρτη 10 Μαΐου, στις 21:00
Πέμπτη 11 Μαΐου, στις 21:00

Προπώληση

Κλείστε τα εισιτήριά σας ΕΔΩ

και στα ταμεία του Θεάτρου Παλλάς
(Βουκουρεστίου 3-4, Αθήνα – 2103213100)

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

από 15€ έως 80€

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement