Connect with us

Ελλάδα

24ωρη απεργία με φόντο την τραγωδία στα Τέμπη-Παραλύει αύριο ο δημόσιος τομέας, ενώ το Εργατικό Κέντρο Πάτρας προκήρυξε παμπατραϊκή κινητοποίηση

Published

on

24ωρη πανελλαδική απεργία προκήρυξε για αύριο η ΑΔΕΔΥ με φόντο τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, ενώ για την ίδια ημέρα το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καλεί σε παμπατραϊκή απεργία.

Στο πλαίσιο της απεργίας της ΑΔΕΔΥ αναμένεται να «παραλύσει» ο δημόσιος τομέας, καθώς τη συμμετοχή τους ανακοίνωσαν ήδη δάσκαλοι, καθηγητές, νοσοκομειακοί γιατροί, κ.α. Επίσης, αύριο θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια και τα πλοία, λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία.

Αντίστοιχα, ακινητοποιημένα θα μείνουν μέχρι και αύριο τρένα και προαστιακός μετά τις αποφάσεις των σωματείων εργαζόμενων της Ηellenic Train να συνεχιστεί η απεργία στον σιδηρόδρομο.

Ειδικότερα, κατά συνεδρίαση των σωματείων εργαζομένων της Hellenic Train, (Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης με την Πανελλήνια Ένωση Σταθμαρχών ΟΣΕ) αποφασίστηκε η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι και αύριο τονίζοντας ότι «δίνουμε μάχη για την ασφαλή κυκλοφορία των τρένων αλλά και για να λάμψει η αλήθεια και να βρεθούν οι ένοχοι του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας έχει προγραμματίσει για αύριο στις 10.30 το πρωί συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου με κεντρικό σύνθημα «το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα μείνει αναπάντητο».

Μάλιστα, η διοίκηση του ΕΚΠ απευθύνει μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση, στην οποία όπως έχει ανακοινωθεί θα πάρουν μέρος μαθητές και φοιτητές. «Την Τετάρτη απεργούμε για όλους όσους έχασαν άδικα την ζωή τους, για εμάς και για τα παιδιά μας. Από τώρα κιόλας να μη χαθεί καμία ώρα, καμία στιγμή! Καλούμε όλα τα σωματεία τις επόμενες ώρες με μαζικές διαδικασίες και με όλους τους τρόπους να ενημερώσουν κάθε συνάδελφο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση, σε κάθε γειτονιά. Όλες και Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Γεωργίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΚΠ.

Κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Αντίστοιχα, κάλεσμα στην απεργία απευθύνει και ο Δήμαρχο Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, επισημαίνοντας πως «καλούμε το λαό της Πάτρας να δώσει μαζικό αγωνιστικό παρόν στην 24ωρη απεργία και το συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί στις 10:30, στην Πλατεία Γεωργίου, από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Να βουλιάξει το κέντρο της πόλης απ’ την παρουσία του λαού και της νεολαίας μας. Μαχητικά να απαιτήσουμε να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη, να μην παραγραφούν οι ευθύνες όσων κυβέρνησαν και με την πολιτική τους μας οδήγησαν ως εδώ. Είναι η ώρα να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας».

ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

«Προσκλητήριο αγώνα» απηύθυνε επίσης, και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «το σύνθημα «στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» που αυτές τις μέρες ακούγεται από τα στόματα χιλιάδων μαθητών, φοιτητών, γονιών και εργαζομένων είναι σύνθημα όλου του λαού και αποτυπώνει το χρέος που έχουμε ώστε να μη συγκαλυφθεί τίποτα.

Τώρα είναι η ώρα του αγώνα. Καλούμε τους συνάδελφους υγειονομικούς να συμμετάσχουν στην απεργία δίνοντας δυναμική και μαζική απάντηση».

ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας λέγοντας πως «την Τετάρτη Απεργούμε, για να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους, για να αποκαλυφθούν οι αιτίες και οι ένοχοι που κρύβονται πίσω από δήθεν «ανθρώπινα λάθη».

ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΤΩΝ – ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Επίσης, τo διοικητικό συμβούλιο του Κλαδικού Συνδικάτου Εργαζομένων Ποτών-Τροφίμων Ν. Αχαΐας αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος Ποτών Τροφίμων και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας για την Τετάρτη 8 Μάρτη αναφέροντας: «εκφράζουμε τη θλίψη μας στις οικογένειες των θυμάτων για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Μας συγκλονίζει ο χαμός τόσων ανθρώπων ιδιαίτερα νέων παιδιών. Δεν είναι όμως απλά ένα δυστύχημα, πρόκειται για προδιαγεγραμμένο έγκλημα, για το οποίο είχαν προειδοποιήσει οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους».

ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΧΑΪΑΣ

Επιχείρηση διασυρμού του θεσμού του εποχικού πυροσβέστη καταγγέλλουν οι Εποχικοί Πυροσβέστες Αχαΐας με αφορμή πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώνεται από κάποιους σήμερα. Όπως διευκρινίζουν «έχοντας πλήρη ευθύνη των πράξεων μας δηλώνουμε πως δεν έχουμε καμία σχέση με αυτή τη διαδήλωση, καθώς δεν δεχτήκαμε ποτέ κάποια επίσημη πρόσκληση από κάποιον επίσημο φορέα ώστε να συμμετάσχουμε σε αυτή, όπως επίσης και δεν γνωρίζουμε ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτή και τι σκοπούς εξυπηρετούν, τη στιγμή μάλιστα που το Πυροσβεστικό Σώμα θρηνεί το χαμό ενός 23χρονου συναδέλφου μετά από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη».

Ροή ειδήσεων

Advertisement