Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το Γυμνάσιο Σαραβαλίου ετοιμάζει τις βαλίτσες του… για Ιταλία

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning, το Γυμνάσιο Σαραβαλίου έχει ξεκινήσει συνεργασία με το Istituto Comprensivo Pitagora που βρίσκεται στην Bernalda (MΤ) της Νότιας Ιταλίας. Η συνεργασία ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβρη κατόπιν εισήγησης του κ. Γιωτόπουλου Γεωργίου στην Διευθύντρια του Γυμνασίου Σαραβαλίου κ. Αψόμωτου Δήμητρα και τη σύμφωνη γνώμη της Διευθύντριας του Ιταλικού σχολείου.

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός του προγράμματος είναι ο κ. Γιωτόπουλος Γιώργος, ο οποίος έχει διατελέσει πρεσβευτής του eTwinning για δύο θητείες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Την ελληνική ομάδα πλαισιώνουν: η Διευθύντρια κ. Αψόμωτου Δήμητρα, η υποδιευθύντρια κ. Δημητρακοπούλου Αθανασία, η φιλόλογος κ. Γκενεράλη Αγγελική και η εκπαιδευτικός Πληροφορικής κ. Ζερβέα Αγγελική. Η ομάδα μας συγκροτείται από 37 μαθήτριες/τες της Γ’ και της Β’ τάξης του Γυμνασίου.

Σκοπός του προγράμματος είναι η απόκτηση γνώσεων σχετικά με τον Πυθαγόρα, καθώς και τη συνεισφορά του στις επιστήμες. Σημειώνεται ότι το σχολείο που θα μας φιλοξενήσει βρίσκεται στα 13 χιλιόμετρα από το Μεταπόντιο, τον τόπο όπου έζησε ο Πυθαγόρας. Ακόμη, γίνεται μελέτη των ηφαιστείων με εστίαση στην Σαντορίνη όσον αφορά στην Ελλάδα, ενώ για την Ιταλία γίνεται διερεύνηση για τα ηφαίστεια Βεζούβιο και Αίτνα. Επίσης, έχει παιδαγωγικό και κοινωνικό,  χαρακτήρα μιας και οι μαθητές μας θα έρθουν σ’ επικοινωνία και συνεργασία με μαθητές αντίστοιχου σχολείου στην περιοχή της Μπερνάλντα. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας θα επισκεφτεί το ιταλικό σχολείο από τις 25/03/2023 έως και τις 31/03/2023, ενώ οι Ιταλοί μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους θα ανταποδώσουν την επίσκεψη περίπου ένα μήνα αργότερα.

Το eTwinning μέσω της Αν. Υπεύθυνης έργου κ. Καπράλου Χρύσας, προσέφερε έντυπο υλικό διαφημιστικό και ενημερωτικό, μπλούζες με το λογότυπο του eTwinning και ένα USB Stick 16GB.

Εκ μέρους της Διευθύντριας του Γυμνασίου Σαραβαλίου, ευχαριστούμε δημόσια για την ευγενική αυτή προσφορά.

 

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement