Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Οικονομία

Market pass: Κλείνει σήμερα η εκκρεμότητα με τις πρώτες πληρωμές – Το χρονοδιάγραμμα για τις επόμενες

Δημοσιεύθηκε

στις

«Κλείνουν» σήμερα οι εκκρεμότητες με τις πληρωμές των δικαιούχων Market pass που επέλεξαν να λάβουν την ενίσχυση σε «ψηφιακό πορτοφόλι» και έκαναν την αίτησή τους ;έως τις 28 Φεβρουαρίου: Οι αιτήσεις όμως συνεχίζονται έως τις 15 Μαρτίου και οι νέοι δικαιούχοι θα πρέπει να κάνουν συγκεκριμένα βήματα για την ενεργοποίηση της άυλης κάρτας. Μετά πάντως την εξόφληση της «πρώτης φουρνιάς» δικαιούχων ο κρατικός μηχανισμός ετοιμάζεται για ένα νέο γύρο πληρωμών.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει ανακοινωθεί, για τους δικαιούχους του Market pass που έχουν επιλέξει την άυλη ψηφιακή κάρταοι ημερομηνίες των επόμενων πληρωμών είναι οι εξής σύμφωνα με το enikonomia.gr:

  • 20 Μαρτίου (ανάλογα αν υποβάλουν την αίτηση πριν ή μετά την 28η Φεβρουαρίου) για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο
  • 3 Απριλίου για τον μήνα Απρίλιο
  • 3 Μαΐου για τον μήνα Μάιο
  • 3 Ιουνίου για τον μήνα Ιούνιο και
  • 3 Ιουλίου για τον μήνα Ιούλιο.

Ποια είναι τα βήματα για την ενεργοποίηση της άυλης κάρτας

Εκείνοι όμως που θα διαλέξουν την κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό τους θα λάβουν αφενός το ποσό μειωμένο κατά 20% και αφετέρου σε δύο δόσεις. Τη μία δόση ήδη την εισέπραξαν στις 3 Μαρτίου, με την επόμενη να είναι προγραμματισμένη για τις 3 Μαΐου.

Το 100% της ενίσχυσης θα λάβουν όσοι επέλεξαν την άυλη χρεωστική κάρτα την οποία θα πρέπει να ενεργοποιήσουν στο κινητό τηλέφωνό τους.

Βασική προϋπόθεση είναι οι δικαιούχοι να διαθέτουν smartphone το οποίο υποστηρίζει τη λειτουργία NFC για ανέπαφες συναλλαγές, καθώς θα πρέπει να αποθηκεύσουν στη συσκευή την άυλη ψηφιακή κάρτα, ώστε να την επιδεικνύουν κατά τις αγορές τους.

Για την έκδοση της ψηφιακής άυλης κάρτας διατίθενται τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα Viva Wallet, Eurobank και Alpha Bank. Δεν απαιτείται να είναι πελάτης των συγκεκριμένων ιδρυμάτων ο δικαιούχος προκειμένου να εκδοθεί η ψηφιακή χρεωστική κάρτα.

Μετά την έγκριση της αίτησης, το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει, προκειμένου να ενεργοποιήσει την κάρτα και να πιστωθεί το χρηματικό ποσό του Market pass. 

Αυτό γίνεται με SMS, στον αριθμό τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος, το οποίο περιλαμβάνει οδηγίες, ή με email, το οποίο έχει ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της άυλης κάρτας. Μετά την είσοδο στον σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί password και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης για να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα.

Πώς χρησιμοποιείται η άυλη ψηφιακή κάρτα 

Η άυλη χρεωστική κάρτα του Market pass μπορεί να χρησιμοποιείται από τον δικαιούχο για την αγορά αγαθών κάθε είδους, σε καταστήματα ή λαϊκές αγορές που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων, όπως και σε e-shop συναφών επιχειρήσεων.

Η άυλη χρεωστική κάρτα ισχύει έως το τέλος Αυγούστου και στη συνέχεια απενεργοποιείται.

Αν κάποιος δεν ξοδέψει το ποσό του Market pass που πιστώθηκε εντός του τρέχοντος μήνα, για παράδειγμα, αυτό παραμένει στην κάρτα έως το τέλος του προγράμματος, δηλαδή στις 31 Αυγούστου.

ΕΝΙΚΟΣ.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement