Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κατάθεση πρότασης της ΟΝΝΕΔ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας για μείωση του ΦΠΑ και θέσπιση voucher (Women Pass) στα εμμηνορροϊκά προϊόντα

Published

on

 

Η 8η Μαρτίου είναι μια ημέρα αφιερωμένη στις γυναίκες που μάχονται καθημερινά για την ισότητα, αλλά και για την ενδυνάμωση του φύλου τους σε όλες τις πτυχές του δημόσιου και ιδιωτικού βίου.

 

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου, συνοδευόμενος από την Υπεύθυνη Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων Ειρήνη Πράγια, τη Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου & Ενημέρωσης Πορφυλένια Κανελλοπούλου και την αν. Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων Μαρίνα Χρηστάκη πραγματοποίησε συνάντηση με την Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας Μαρία Συρεγγέλα.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ συζήτησε με την Υφυπουργό για τη συντεταγμένη προσπάθεια κοινωνίας και πολιτείας με στόχο την ουσιαστική επίτευξη της ισότητας των φύλων στην κοινωνία και στον επαγγελματικό στίβο, με την Ελληνική Κυβέρνηση από το 2019 να έχει συμβάλλει καθοριστικά με μέτρα, όπως η τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα και η επέκταση του επιδόματος μητρότητας.

 

Η ΟΝΝΕΔ κατέθεσε πρόταση στην Υφυπουργό, με σκοπό να συνεισφέρει στη βελτίωση της θέσης των γυναικών στον καθημερινό βίο. Βασισμένη σε διεθνείς πρακτικές, η ΟΝΝΕΔ πρότεινε την εφαρμογή μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα εμμηνορροϊκά προϊόντα. Εναλλακτικά, πρότεινε τη θέσπιση voucher (Women Pass) για την αγορά εμμηνορροϊκών προϊόντων, με εισοδηματικά κριτήρια για τις οικογένειες των εφήβων, που αδυνατούν να προβούν κάθε μήνα στην αγορά των προϊόντων αυτών.

 

Η Υφυπουργός Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας Μαρία Συρεγγέλα ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και τα υπόλοιπα στελέχη της Οργάνωσης για την πρότασή τους, τονίζοντας τα εξής: «Η ελληνική κυβέρνηση είναι στο πλευρό των γυναικών όχι μόνο αυτή τη μέρα, αλλά κάθε μέρα και όλες τις μέρες του χρόνου. Στο Yπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχουμε θέσει πολύ ψηλά στην ατζέντα μας την ισότητα των φύλων. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πολιτικές που ανατρέπουν στερεοτυπικές αντιλήψεις και ανισότητες. Ενισχύουμε τη θέση των γυναικών στην κοινωνία και την αγορά εργασίας και συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας μέχρι να προσφέρουμε στην πράξη σε γυναίκες και άνδρες τις ίδιες ευκαιρίες».

 

 

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου δήλωσε: «Ο εορτασμός της ημέρας της γυναίκας δεν αποδίδει μόνο φόρο τιμής σε αυτήν, αλλά επίσης μας θυμίζει πως ακόμα διανύουμε τον δρόμο προς την ισότητα. Ο αγώνας για τα δικαιώματα των γυναικών είναι αγώνας δύσκολος, όχι όμως ακατόρθωτος και πάνω απ’ όλα δεν είναι διαπραγματεύσιμος.  Με τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει ότι έχει ένα ολιστικό σχέδιο δράσης για την ισχυροποίηση της θέσης της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία, αλλά και στην αγορά εργασίας. Η πρόταση που καταθέτουμε σήμερα εντάσσεται σε ένα πλέγμα μέτρων, που προωθεί εδώ και καιρό το αρμόδιο Υπουργείο με σκοπό την ουσιαστική ενίσχυση των δικαιωμάτων των γυναικών».

 

Διαβάστε εδώ την πρόταση της ΟΝΝΕΔ

 

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement