Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Mε καθυστέρηση το Τεχνικό Πρόγραμμα

«Επίθεση» Φ. Λιάκου στη δημοτική Αρχή Δυτικής Αχαΐας και για τον προϋπολογισμό

Published

on

Επιμέλεια: Μαρία Ορφανού

Μόλις χθες κατατέθηκε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Αχαΐας το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2023, ενώ δεν έχει ψηφιστεί ακόμη ούτε ο προϋπολογισμός. Με αφορμή την καθυστέρηση αυτή, ο υποψήφιος Δήμαρχος, Φίλιππας Λιάκος σχολίασε πως «για ακόμη μία φορά η δημοτική Αρχή του κ. Μυλωνά αποδεικνύεται πολύ λίγη! Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας είναι ο μοναδικός Δήμος σ’ όλη την Αχαΐα και μπορεί και πανελλαδικά που δεν έχει ακόμη φέρει προς ψήφιση Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό για το 2023, ενώ ήδη πλησιάζουμε στα μέσα Μαρτίου.

Μόλις σήμερα (σ.σ. χθες) συνεδριάζει το Δημοτικό μας Συμβούλιο για το Τεχνικό Πρόγραμμα, ενώ αύριο στην Οικονομική Επιτροπή θα συζητηθεί το προσχέδιο του Προϋπολογισμού με αδικαιολόγητη καθυστέρηση που αγγίζει θεσμικά τα όρια της παράβασης καθήκοντος. Ο Δήμος μας, όπως άλλωστε κι όλοι οι δήμοι της χώρας όφειλε σύμφωνα με το νόμο να έχει ψηφίσει  προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα το αργότερο ως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 κι όμως η δημοτική Αρχή δεν έχει εισηγηθεί κανένα από τα δύο  ακολουθώντας τη συνήθη τακτική της ανευθυνότητας που τη διακρίνει.

Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα ακόμη δείγμα διάλυσης της δημοτικής δομής καθώς πολλές πράξεις οικονομικού περιεχομένου για το τρέχον έτος βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, αφού η καθυστέρηση ψήφισης του Προϋπολογισμού μοιραία εμποδίζει τη διάθεση πιστώσεων για απαραίτητες προμήθειες, υπηρεσίες, έργα καθώς και την πληρωμή οφειλών, που αφορούν και την τοπική αγορά.

Την ίδια ώρα, η έλλειψη Τεχνικού Προγράμματος αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός για τα έργα που έχει ανάγκη η περιοχή μας. Οι συνδημότες μας ζουν μια ακόμη παρωδία, απ’ αυτές που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Ως εδώ! Σύντομα ο Δήμος μας θα απαλλαγεί από την ανεπάρκεια και την αδυναμία σας».

Ροή ειδήσεων

Advertisement