Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Σύλληψη 57χρονου στο «Ελ. Βενιζέλος» για διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από την χώρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενας 57χρονος Ισπανός συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος», από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, με την κατηγορία ότι διευκόλυνε, με κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα, την έξοδο από την Ελλάδα τεσσάρων Κουβανών, οι οποίοι, επίσης, συνελήφθησαν.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής γνήσιου ταξιδιωτικού εγγράφου τρίτου προσώπου, απόπειρας και παράνομης εισόδου και εξόδου από τη χώρα, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, διευκόλυνση εισόδου στο ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών, καθώς και κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση διευκόλυνση εξόδου πολιτών τρίτων χωρών από την ελληνική επικράτεια με σκοπό το κέρδος.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 57χρονος, ταξιδεύοντας συχνά από το εξωτερικό στην Ελλάδα, διευκόλυνε την έξοδο αλλοδαπών, τους οποίους εφοδίαζε με κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα και τους βοηθούσε σε όλη τη διαδικασία. Κατά τη διάρκεια ειδικής αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 6 Μαρτίου στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε να συνοδεύει και να έχει δώσει σε τέσσερις Κουβανούς γνήσια ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων, με τα οποία προσομοίαζαν (μέθοδος «look-a-like»).

Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν λίγο πριν από την επιβίβασή τους στην πτήση, ενώ σε σωματικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα γνήσια ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων, από τα οποία τα δύο είχαν δηλωθεί ως κλαπέντα-απολεσθέντα, πλήθος καρτών SIM, τηλεφωνικές συσκευές, αποκόμματα αεροπορικών εισιτηρίων και κρατήσεις διανυκτέρευσης ξενοδοχείων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.


Ροή ειδήσεων

Advertisement