Connect with us

Ελλάδα

Συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την τραγωδία των Τεμπών θα ζητήσει ο Τσίπρας

Published

on

Στη Βουλή αναμένεται να μεταφερθεί η πολιτική σύγκρουση που έχει ξεσπάσει μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος να καταθέσει αίτημα στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Κώστα Τασούλα, ζητώντας τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, για τα αίτια της τραγωδίας.

Από την Κουμουνδούρου συλλέγουν όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, τις αδιαμφισβήτητες ευθύνες που υπάρχουν από την πλευρά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όσον αφορά την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας Α.Ε.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να απαντήσει γιατί σταμάτησε η λειτουργία του κέντρου τηλεδιοίκησης του κομβικού σταθμού της Λάρισας αλλά και του δευτεροβάθμιου κέντρου ελέγχου στην Αθήνα επί των ημερών του τέως υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, γιατί άλλαξε τη σύμβαση του 2021 – κατά το έτος 2022 – η οποία δέσμευε την ιδιωτική εταιρεία σε επενδύσεις 700 εκατομμυρίων ευρώ και αντιστοίχως το ελληνικό Δημόσιο να υλοποιήσει τα συστήματα ασφαλείας αλλά και γιατί απάλλαξε την εταιρεία από περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ επενδύσεων και ταυτόχρονα και το ελληνικό κράτος από την υποχρέωση να ολοκληρώσει τα συστήματα ασφαλείας. Από τη Νέα Δημοκρατία αναμένεται να «σηκώσουν το γάντι», ώστε να γίνει μια ευρεία συζήτηση στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, για τις διαχρονικές ευθύνες στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδας Α.Ε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement