Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία για την τραγωδία των Τεμπών

Δημοσιεύθηκε

στις

Με το σύνθημα «Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους» δεκάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν για τρίτη συνεχόμενη μέρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης δείχνοντας έμπρακτα πως το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί.

Μέχρι να αποδοθούν ευθύνες για την σιδηροδρομική τραγωδία που είχε ως αποτέλεσμα 57 νεκρούς και πολλές δεκάδες τραυματίες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία νέους και νέες 20 με 30 χρονών οι πολίτες συνεχίζουν να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται.

Οι διαδηλωτές δείχνουν άμεσα πως δεν θα μείνουν αμέτοχοι μπροστά στη μεγάλη τραγωδία που συνέβη πριν 10 μέρες στις ράγες των Τεμπών και απαιτούν δικαίωση για τα θύματα.

Στην πορεία που, όπως αναφέρει το makthes.gr ξεκίνησε προς τα δυτικά λίγα λεπτά μετά τις 19:00, συμμετέχουν σύλλογοι φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το ΠΑΜΑ.

Ισχυρές ήταν οι αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες συνόδευσαν την πορεία κατά μήκος της Εγνατίας. Οι διαδηλωτές είχαν κάνει στάση και κοιτώντας στα μάτια τους αστυνομικούς φώναζαν «δικά τους τα κέρδη, δικοί μας οι νεκροί».

Η πορεία ολοκληρώθηκε στις 20:00 στο άγαλμα του Βενιζέλου και η κυκλοφορία στην Εγνατία έχει αποκατασταθεί και στα δύο ρεύματα.


Ροή ειδήσεων

Advertisement