Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Ελληνοτουρκικά – Ακάρ: Ελπίζουμε σε ειρηνική επίλυση των προβλημάτων με την Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, στη διάρκεια της οποίας υπογραμμίστηκε η σημασία διατήρησης της επικοινωνίας και των συναντήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο Χουλουσί Ακάρ μίλησε στο CNN Turk για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς και για το θέμα παραχώρησης F-16 από τις ΗΠΑ στη χώρα του.

«Έχουμε θετικές και εποικοδομητικές συνομιλίες με την Ελλάδα. Τους είπαμε ότι είμαστε υπέρ του διαλόγου. Υπήρξε ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα, μεταφέραμε τη λύπη μας. Ελπίζουμε ότι τα προβλήματα θα επιλυθούν με ειρηνικά μέσα στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας» σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας για τα ελληνοτουρκικά.

Για το θέμα των F-16 ανέφερε πως «έχουμε εκπληρώσει τις ευθύνες μας και το ίδιο περιμένουμε και από τους συμμάχους μας. Είδαμε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει θετική γνώμη. Οι δηλώσεις μέχρι στιγμής είναι θετικές, τόσο στον Λευκό Οίκο όσο και στο Πεντάγωνο. Ωστόσο, υπάρχουν αρνητικές δηλώσεις που γίνονται από ορισμένα μέλη του Κογκρέσου. Θέλουμε να επικρατήσει η κοινή λογική. Πρέπει να προσεγγίσουν το πρόβλημα με ορθολογικό τρόπο. Ισχυρή Τουρκία σημαίνει ισχυρό ΝΑΤΟ. Όλοι πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους. Μας απέκλεισαν παράνομα από το πρόγραμμα F-35. Οι συνομιλίες συνεχίζονται».


Ροή ειδήσεων

Advertisement