Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Τα πανό και οι μαύρες σημαίες επέστρεψαν στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Published

on

Λέγαμε ότι το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας γλίτωσε από τα πανό, όταν είδαμε τις μέρες του τριήμερου του Πατρινού Καρναβαλιού, να απομακρύνονται αυτά ως δια μαγείας.

Όμως μετά το τέλος του καρναβαλιού αυτά επέστρεψαν και έγιναν περισσότερα. Μαζί με τις μαύρες σημαίες και τα πανό των σπουδαστών των δραματικών σχολών που το έχουν υπό κατάληψη μπήκαν και άλλα πανό που έχουν να κάνουν με τις γυναίκες και την ταξική χειραφέτηση.

Όλα αυτά και ενώ το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, παραμένει σε μία κακή κατάσταση, με σπασμένα μάρμαρα, με συνθήματα και μουντζούρες στους κίονες και στις κολώνες του, με μπογιές στους τοίχους του και με τις ξύλινες πόρτες να έχουν σαπίσει.

Η Πάτρα και οι φορείς δεν έχουν ακόμα καταλάβει προφανώς ότι το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων αποτελεί ένα πολιτιστικό μνημείο για την πόλη, το σημαντικότερο νεοκλασικό στολίδι της αχαϊκής πρωτεύουσας, το οποίο είναι ανάγκη να προστατεύουμε.

Το βίντεο του Οδυσσέα Ξεριζωτή που καυτηριάζει την σημερινή εικόνα του θεάτρου, με το σχέδιο του κτιρίου που αποτελεί μια μικρογραφία από τις σκάλες του Μιλάνου, είναι χαρακτηριστικό και έχει γίνει αντικείμενο σχολιασμού στα social media.

Ροή ειδήσεων

Advertisement