Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Η ραγδαία ανατροπή του πολιτικού χρόνου

Published

on

 

Χρειάζεται χρόνος για να εκφραστεί το πένθος, για να καταφέρουμε να επεξεργαστούμε λογικά το δυστύχημα και την άδικη απώλεια τόσων ανθρώπων, για να ανακτηθεί η χαμένη αυτοπεποίθηση.

Κάπως έτσι φαίνεται πως σκέφτεται ο πρωθυπουργός, ο οποίος συνεχίζει να μην μιλάει για εκλογές, αλλά με όσα είπε στο υπουργικό συμβούλιο προχθές, έδειξε ότι θα εξαντλήσει τα περιθώρια ώστε να υπάρξουν οι μέγιστες δυνατές αποστάσεις από αυτό το δυστύχημα που στοίχειωσε την Ελλάδα από τα ξημερώματα της 1ης Μαρτίου.

Τώρα, όλα τα σενάρια μιλάνε για εκλογές στις 21 Μαΐου. Σενάρια είναι, όμως… Όπως ήταν και εκείνα για τις 9 Απριλίου. Στην πραγματικότητα, κανένας δεν μπορεί να πει με ασφάλεια πότε μπορούν να γίνουν οι εκλογές, όσες λογικές «σταθερές» και να χρησιμοποιεί.

Από την πλευρά μας, έχουμε διατυπώσει την άποψή μας και αυτή δεν αλλάζει. Η τραγωδία σηματοδοτεί ένα πολιτικό κόστος που θα το πληρώσουν όλα τα κόμματα (νυν και πρώην) εξουσίας. Και αυτό δεν αλλάζει. Το μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι να μην εκτοξευθεί η λεγόμενη «αντισυστημική ψήφος» που θα διοχετευθεί προς… τα πολύ άκρα.

Από εκεί και πέρα, αντιλαμβανόμαστε ότι τόσο ο κυβερνώσα παράταξη όσο και η αντιπολίτευση, καλούνται να διαχειριστούν τις λεπτές ισορροπίες της έντονης συναισθηματικής φόρτισης και ενός νέου κύματος απαξίας της πολιτικής, αλλά και ότι μόνο η δράση είναι αυτή που μπορεί να συμβάλλει σε μία πορεία προς τα εμπρός. Και την ευθύνη της δράσης επωμίζεται μόνο η κυβέρνηση.

Δεν αξίζει να στεκόμαστε τόσο πολύ σε δημοσκοπήσεις αυτής της στιγμής λοιπόν ή να ανακυκλώνουμε εκλογικά σενάρια. Ο πολιτικός χρόνος δεν μετράει κανονικά το τελευταίο 10ήμερο…

Ροή ειδήσεων

Advertisement