Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Γενική απεργία στις 16 Μαρτίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Την πραγματοποίηση Γενικής Απεργίας, την ερχόμενη Πέμπτη, 16 Μαρτίου, εισηγήθηκε από το βήμα του 38ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιάννης Παναγόπουλος. Αφορμή γι’ αυτή την πανελλαδική κινητοποίηση είναι η τραγωδία στα Τέμπη και θα υπάρξει προγραμματισμός και για ανάλογο συλλαλητήριο τόσο στο κέντρο της Αθήνας, όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Απομένει, κατά τις εργασίες του Συνεδρίου, να επικυρωθεί η συγκεκριμένη εισήγηση και από τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΓΣΕΕ, έτσι ώστε να προκηρυχθεί, τυπικά και ουσιαστικά, η νέα 24άωρη απεργία. Ο κ. Παναγόπουλος υπογράμμισε επίσης ότι τα συνδικάτα πρέπει να αναλάβουν αφενός την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην απεργία, αφετέρου και την περιφρούρησή της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Συνέδριο θα λάβει ξεχωριστές αποφάσεις αναφορικά με την αντιμετώπιση φαινομένων στους χώρους εργασίας, όπου διαπιστώνεται πρόβλημα εφαρμογής μέτρων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. Τονίστηκε ότι θα υπάρξει συνεργασία της ΓΣΕΕ με ευρωπαϊκά συνδικάτα και θα παρουσιαστούν προτάσεις, ώστε να μην επαναληφθεί τέτοια τραγωδία, όπως αυτή των Τεμπών με τη σύγκρουση δύο τρένων, που στοίχισε τη ζωή σε 57 πολίτες.

Ο κ. Παναγόπουλος παρατήρησε ότι είναι αδιανόητο να υπάρξουν «αδιαφάνεια, συγκάλυψη, μετάθεση ευθυνών και καθυστερήσεις που οδηγούν στη λήθη».


Ροή ειδήσεων

Advertisement