Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Θρήνος για τον Πάνο Μπαμιά – ΦΩΤΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο συμπολίτης Πάνος Μπαμιάς έφυγε χτες από τη ζωή στα 66 του χρόνια από την επάρατη νόσο. Την Κυριακή το πρωί 11:30’ στον Άγιο Σπυρίδωνα Πύργου, η οικογένειά του, συγγενείς και φίλοι θα προσευχηθούν για την ψυχή του στην  εξόδιο ακολουθία  και στην ταφή του που θα γίνει στο β’ κοιμητήριο Πύργου στον Αγιωργάκη.

Γόνος τρίτεκνης Πυργιώτικης οικογένειας ήταν ο αγαπημένος μικρότερος αδερφός της Άννας Χαρίτου γραμματέως για δεκαετίες στην ΕΠΣ- Ηλείας και της Γιούλας Ζωγοπούλου. Από μικρό παιδί εργάστηκε ως οικοδόμος, αργότερα ως υπάλληλος στο γεωπονικό κατάστημα Λάβδα και ως  πυροσβέστης όπου συνταξιοδοτήθηκε προς δεκαετίας περίπου. Ήταν πασίγνωστος στην κοινωνία του Πύργου λόγω της κοινωνικότητάς του και της καλοσύνης του. Παντρεμένος με την Γεωργία το γένος Μαρκοπούλου, απόκτησαν δύο υπέροχα παιδιά-επιστήμονες. Τον Χαράλαμπο (καθηγητή Φυσικής Αγωγής) και την Μαρία (Διατροφολόγο). 

Η ποδοσφαιρική του καριέρα 

Ο αείμνηστος Πάνος υπήρξε σημείο αναφοράς για την ομάδα της Θύελλας Πύργου. Έπαιξε δεκαετίες με την κύρια μπλε φανέλα της με πάθος και αγάπη στηρίζοντας πολλά νέα παιδιά. Έπλασε τα δικά του όνειρα και γεύτηκε την άνοδο στην Εθνική ερασιτεχνική, φεύγοντας  με 0-0 απ’ τη Γαστούνη με σύμμαχο το τεχνικό οφ-σάιντ. Οι «Θυελλιώτες» την περίοδο 1977-78 έκαναν μεγάλο πρωτάθλημα με ηγέτη τον αείμνηστο Πάνο Μπαμιά που δέσποζε στην άμυνα και τους: Κλαυδιανό, Ζαφειράκη, Γεωργούλη, Γεωργάκη, Κιάμο, Μαυρομμάτη, Δημητρουλόπουλο ή Σκουλήκα, Μπάστα, Χριστοδούλου, Γερακάρη, Καραγιαννόπουλο, Θανόπουλο κ.α. Στην Ηλεία, εκείνη την εποχή η Θύελλα είχε κάνει πολύ αισθητή την παρουσία της ως πρωταθλήτρια Ηλείας. 

Αλησμόνητο για τους παλιότερους το Πυργιώτικο ντέρμπι στη Δ΄ Εθνική  1η  του Οκτώβρη 1978 όπου ο Πανηλειακός λύγισε τη Θύελλα Πύργου με σκορ 2-1 στο 90ό λεπτό. Η Θύελλα είχε σε καταπληκτική μέρα τον Μπαμιά, αλλά και  εξαιρετική ομάδα Πυργιωτών. 

 Ο αείμνηστος Πάνος ήταν ψηλός και δυνατός κυματοθραύστης. Ωστόσο και οι «κυματοθραύστες» λυγίζουν από τα ύπουλα κύματα της επάρατης νόσου. Μεταβαίνει στο γήπεδο του ουρανού για να πάρει άφεση αμαρτιών από τον Κύριο. Εκεί θα συναντήσει τους δικούς του και τους αείμνηστους προπονητές του: Πέτρο Λεβεντάκο τον γυμναστή Νίκο Μοσχόπουλο κ.α αλλά και τους  συμπαίκτες του: Βασίλη Αθανασόπουλο Λάμπη Προκόπη, Σάκη Μαραγκόπουλο, Πάνο Ηλιόπουλο όπως και τους παράγοντες της Θύελλας: Βακαλόπουλο, Κολοβέρο και Γιάννη Σταματόπουλο κ.α.


Ροή ειδήσεων

Advertisement