Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η κακοκαιρία χτύπησε την Ναύπακτο- Κλήσεις στην Π.Υ για άντληση υδάτων στο Ρίο

«Βομβαρδισμένο τοπίο» το λιμάνι, προβλήματα στο Γρίμποβο

Δημοσιεύθηκε

στις

Τις πληγές του μετρά ο Δήμος Ναυπακτίας από το πέρασμα της έντονης κακοκαιρίας, η οποία προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε υποδομές και σε περιουσίες.

Ήταν περίπου 3 τη νύχτα όταν πολύ ισχυροί άνεμοι συνοδευόμενοι από έντονη χαλαζόπτωση και ισχυρή βροχή, ”χτύπησαν” ιδιαίτερα το κεντροανατολικό της τμήμα, δηλαδή από την περιοχή του λιμανιού και ανατολικότερα.

Από την κακοκαιρία στην πλατεία του λιμανιού της Ναυπάκτου τμήμα του νότιου τοιχίου της αποκολλήθηκε πιθανότατα λόγω της μετατόπισης του βάρους της βάσης του μεγάλου πλατάνου από τους ισχυρούς ανέμους. Η εικόνα θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο.

Στην οδό Καλύδωνος προκλήθηκαν προβλήματα με πλημμυρισμένα υπόγεια και καταστήματα ακόμα και οχήματα.

Προβλήματα σημειώθηκαν και στην παραλία Γριμπόβου με τους ισχυρούς ανέμους να «σηκώνουν» τα τραπεζοκαθίσματα των επιχειρήσεων ,ενώ υπήρξαν και αποκολλήσεις κλάδων των πλατανιών.

Από τη μανία της νυχτερινής κακοκαιρίας δε γλίτωσε ούτε το δημοτικό κτήριο που στεγάζει τον σύλλογο Πολιτιστικές Διαδρομές στην παραλία του Γριμπόβου. Μεγάλο τμήμα κλάδου από παρακείμενο Ευκάλυπτο του Αλσυλλίου, αποκολλήθηκε με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο κτήριο.

Στην παραλία Ψανής ένας κάδος παρασύρθηκε στο ανατολικό της τμήμα στην οδό Σοϊδά παρασυρόμενος από τους ισχυρούς ανέμους.

Πρωτόγνωρες, επίσης, εικόνες καταγράφηκαν και στο Στενοπάζαρο με μεγάλη ποσότητα χαλαζιού να έχει σκεπάσει το σημείο.

Από την πρώτη στιγμή τόσο ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας όσο και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Θωμάς Κοτρωνιάς βρέθηκαν στα σημεία που “χτυπήθηκαν” περισσότερο, όπως η πλατεία Λιμένος και η παραλία Γριμπόβου.

Να τονιστεί και η συμβολή της τροχαίας Ναυπάκτου που με συνεχείς περιπολίες κατέγραφαν τα προβληματικά σημεία εφιστώντας την προσοχή στους διερχόμενους οδηγούς.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟ

Σπασμένα δέντρα και κλαδιά, ένα αναποδογυρισμένο σκάφος που βρισκόταν σε τρέιλερ και κάδοι σκουπιδιών είναι ο απολογισμός των ζημιών της κακοκαιρίας στο Αντίρριο.

ΡΙΟ: ΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΤΛΗΣΗ ΥΔΑΤΩΝ

Χωρίς πολλά προβλήματα κύλησε η νύχτα για την Πάτρα, παρά τους δυνατούς ανέμους και την έντονη βροχόπτωση. Συγκεκριμένα, η πυροσβεστική δέχθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου τέσσερις κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια όπου χρειάστηκε να επέμβει σε δύο από αυτές στο Ρίο και τον Άγιο Βασίλειο, καθώς επίσης σε μία πτώση δέντρου.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement