Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Πλεύρης για Τέμπη: Αισθάνθηκα ντροπή προς τους γονείς των θυμάτων όταν πήγα στα νοσοκομεία της Λάρισας

Δημοσιεύθηκε

στις

Θάνος Πλεύρης μίλησε για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και σημείωσε ότι αισθάνθηκε ντροπή, όταν πήγε στο νοσοκομείο Λάρισας και αντίκρισε γονείς που έχασαν τα παιδιά τους στην εθνική τραγωδία.

Ο υπουργός Υγείας μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα» και δήλωσε πως «αισθάνθηκα ντροπή προς αυτούς τους γονείς» και πρόσθεσε ότι «προφανώς, δεν κάναμε όσα έπρεπε για να έχει αποτραπεί».

«Στις 3.30 – 4.00 που έφτασα στο Νοσοκομείο, ήταν ώρα που πλέον δεν έβγαιναν ζωντανοί από το τρένο. Μετά στο Πανεπιστημιακό πήραμε την απόφαση με την ιατροδικαστή να πηγαίνουν σε ένα σημείο οι σοροί, και είχαμε τη λίστα των ασθενών και τη δείχναμε στους συγγενείς κι αν δεν έβλεπαν το όνομα του δικού τους στη λίστα των ασθενών, τους οδηγούσαμε στο αμφιθέατρο όπου εκεί οι ψυχολόγοι του εξηγούσαν ότι πλέον όσοι έρχονται από το τρένο δεν είναι πλέον τραυματίες, αλλά νεκροί», είπε χαρακτηριστικά.

«Ήταν από τις πιο δύσκολες στιγμές να αντικρίζεις γονείς να ψάχνουν τα παιδιά τους με την ελπίδα να είναι ζωντανά. Ένα άλλο δύσκολο κομμάτι ήταν να εξηγείς στους ανθρώπους ότι οι σοροί δεν αναγνωρίζονται και πρέπει να γίνει DNA», πρόσθεσε στη συνέχεια.


Ροή ειδήσεων

Advertisement