Connect with us

Μαγειρική

Ψητός σολομός με παντζάρια και μουστάρδα         

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 φιλέτο σολομού με το δέρμα 1,5 κιλό περίπου

800 γρ. παντζάρια, βολβούς

1 πρέζα ανθό αλατιού

μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη

60 γρ. ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια

1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί

150 γρ. μουστάρδα

1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Ψήνετε τους βολβούς παντζαριών με τη φλούδα τους για 1 ώρα. Τρυπάτε με ένα μαχαίρι για να δείτε αν έχουν ψηθεί μέχρι μέσα. Το μαχαίρι πρέπει να γλιστράει εύκολα στο κέντρο τους. Ρυθμίζετε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθετείτε τον σολομό σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τον αλατοπιπερώνετε και τον πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Μοιράζετε το βούτυρο πάνω στον σολομό και ψήνετε για 25΄. Καθαρίζουμε τα παντζάρια από τη φλούδα τους. Τα κόβετε σε ισομερή κομμάτια, τα περιχύνετε με το ξίδι και τα σερβίρετε μαζί με τον σολομό, τη μουστάρδα και τον άνηθο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement