Μαγειρική
Ψητός σολομός με παντζάρια και μουστάρδα
Υλικά (για 4 άτομα)
1 φιλέτο σολομού με το δέρμα 1,5 κιλό περίπου
800 γρ. παντζάρια, βολβούς
1 πρέζα ανθό αλατιού
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
60 γρ. ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
150 γρ. μουστάρδα
1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Ψήνετε τους βολβούς παντζαριών με τη φλούδα τους για 1 ώρα. Τρυπάτε με ένα μαχαίρι για να δείτε αν έχουν ψηθεί μέχρι μέσα. Το μαχαίρι πρέπει να γλιστράει εύκολα στο κέντρο τους. Ρυθμίζετε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθετείτε τον σολομό σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τον αλατοπιπερώνετε και τον πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Μοιράζετε το βούτυρο πάνω στον σολομό και ψήνετε για 25΄. Καθαρίζουμε τα παντζάρια από τη φλούδα τους. Τα κόβετε σε ισομερή κομμάτια, τα περιχύνετε με το ξίδι και τα σερβίρετε μαζί με τον σολομό, τη μουστάρδα και τον άνηθο.