Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Χατζηδάκης: Ο κατώτατος μισθός δεν θα φτάσει τα 800 ευρώ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ξεκαθάρισε πως ο κατώτατος μισθός δεν πρόκειται να φτάσει τα 800 ευρώ, με τις ανακοινώσεις να γίνονται την 1η Απριλίου όπως ανέφερε νωρίτερα ο Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας στο Mega και στην εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου, ο υπουργός Εργασίας είπε χαρακτηριστικά: «Ο κατώτατος μισθός δε θα έχει το ‘8’ μπροστά. Τα 800 ευρώ είναι μια αύξηση περίπου 12%. Ο πληθωρισμός ήταν στο 9,5%, προβλέπεται ότι θα είναι 5%, το ΑΕΠ ανέβηκε 5,6%. Όλα αυτά πρέπει να σταθμιστούν.

Πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων και από την άλλη πρέπει και οι επιχειρήσεις να δουν τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων λόγω του εισαγόμενου πληθωρισμού. Θα αποτυπωθεί αυτό στη σημαντική αύξηση που θα δοθεί».

«Στον ΟΣΕ δεν τα έχουμε καταφέρει»

Στη συνέχεια ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στον ΟΣΕ με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: «Στον ΟΣΕ, συνολικά, δεν τα έχουμε καταφέρει. Δεν πάω να τα φορτώσω στους προηγούμενους, σε εμάς έγινε αυτό το κακό και γι’ αυτόν τον λόγο ο υπουργός παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας τις πολιτικές ευθύνες. Γίνεται ανάκριση. Επειδή μετά από κάθε τραγωδία πρέπει να υπάρχει κάθαρση, προφανώς πρέπει να τιμωρηθούν όλοι, όποιοι και να είναι, σε όλα τα επίπεδα, αλλά την ίδια στιγμή θα πρέπει να εργαστούμε για την ανάταξη των σιδηροδρόμων και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης».

Αναφερόμενος στον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, και την υποψηφιότητά του στις ερχόμενες εκλογές, ο υπουργός Εργασίας είπε: «Ο ίδιος, κάνοντας κάτι όχι πολύ συνηθισμένο για τα ελληνικά δεδομένα, παραιτήθηκε, και όσο και αν είναι δύσκολο να μιλήσεις θετικά, ο ίδιος άνθρωπος είχε προχωρήσει τη γραμμή ‘You’ του μετρό, τον βόρειο οδικό άξονα της Κρήτης που είχε κολλήσει. Ο ίδιος θα τοποθετηθεί τελικά και πέρα από τον ίδιο, ο λαός των Σερρών».

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement