Ελλάδα
Οι γιατροί – αρνητές του κορωνοϊού και οι ποινές – Πέντε υποθέσεις με «βαρύ» παρελθόν
Δημοσιεύθηκε
2 εβδομάδες πρνστις

Τρία χρόνια μετά την επέλασή του στην Ελλάδα, ο κορωνοϊός παραμένει στο υγειονομικό προσκήνιο – ευτυχώς όχι με την οξεία, επικίνδυνη, θανάσιμη μορφή που είχε πριν από την ανάπτυξη των εμβολίων- αλλά και στο επιστημονικό με τους ειδικούς να συνεχίζουν να αποκωδικοποιούν τον ιό και να συλλέγουν δεδομένα για την ακόμη πιο αποτελεσματική αντιμετώπισή του. Την ίδια στιγμή, όμως σε τουλάχιστον 10 Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες… άλλου τύπου για κάποια μέλη τους: Πειθαρχικές διαδικασίες στα αρμόδια όργανα για γιατρούς που καταγγέλθηκαν και παραπέμφθηκαν για αντιεπιστημονικό λόγο αλλά και έργο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, γιατρούς που με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους σχετικά με τον κορωνοϊό, τη θεραπεία και τον εμβολιασμό έβλαψαν τη ζωή ασθενών αλλά και γενικότερα έθεσαν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Πέντε υποθέσεις γιατρών με «βαρύ» αντιεπιστημονικό παρελθόν βρίσκονται ήδη στο Ανώτατο Πειθαρχικό Όργανο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΑΠΣΙ του ΠΙΣ), με τους ισάριθμους γιατρούς να έχουν προσφύγει στο δευτεροβάθμιο όργανο του ΠΙΣ, κατόπιν καταδικαστικών αποφάσεων από τα Πειθαρχικά όργανα των Ιατρικών Συλλόγων όπου ανήκουν. Σημειωτέον, ότι οι γιατροί μπορούν να ζητήσουν την ακύρωση της απόφασης του ΑΠΣΙ σε βάρος τους προσφεύγοντας στη συνέχεια στο Διοικητικό Εφετείο.
Στην επόμενη συνεδρίαση του ΑΠΣΙ – έχει προγραμματιστεί για τις 23 Μαρτίου– αναμένεται να προσδιοριστεί η εκδίκαση της έφεσης που έχει ασκήσει 74χρονος αντιεμβολιαστής γιατρός από τον Βόλο, κατά της απόφασης του Πειθαρχικού Οργάνου του οικείου Ιατρικού Συλλόγου με την οποία του αφαιρέθηκε διά βίου η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
Πρόκειται για έναν γιατρό με αντιεπιστημονική, κόντρα στις ιατρικές επιταγές, δράση που δεν περιορίστηκε μόνο στον Βόλο αλλά σύμφωνα με τις καταγγελίες έφτανε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας μέσω τηλεϊατρικής κατά την περίοδο της πανδημίας.
Η απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, η οποία εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2023, για τον 74χρονο γιατρό- αρνητή του κορωνοϊού, αμέσως μόλις δημοσιοποιήθηκε χαρακτηρίστηκε ως πρωτοφανής, καθώς πρόκειται για απόφαση που καταγράφεται πρώτη φορά στα χρονικά των Ιατρικών Συλλόγων της Ελλάδας, το να αφαιρείται δια παντός η άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος από έναν γιατρό σε πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο. Σύμφωνα με πηγές από τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, η δια βίου αφαίρεση της άδειας άσκησης επαγγέλματος ήταν μονόδρομος μετά τις αποδειδεγμένες καταγγελίες για θάνατο ασθενών που ακολούθησαν τις συμβουλές του γιατρού.
Σε προηγούμενη συνεδρίασή του το ΑΠΣΙ έχει επιβάλλει πειθαρχική ποινή για αντιεπιστημονική δράση – και μάλιστα από τις πιο αυστηρές σύμφωνα με ιατρικούς κύκλους- σε βάρος μιας γιατρού από το Ηράκλειο Κρήτης. Στην περίπτωση αυτή επρόκειτο για 50χρονη ιδιώτη γιατρό όπως και ο 74χρονος από τον Βόλο, η οποία δήλωνε «αρνητής» του κορωνοϊού, της λοίμωξης covid, της νοσηλείας, του εμβολιασμού. Η ποινή που της επιβλήθηκε από το ανώτατο πειθαρχικό όργανο ήταν προσωρινή παύση άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος για τρία έτη.
Οι Ιατρικοί Σύλλογοι ασκούν τον πειθαρχικό έλεγχο είτε μέσω του προέδρου τους είτε μέσω του πειθαρχικού συμβούλιου τους. Στην πρώτη περίπτωση, ο πρόεδρος καλεί τον γιατρό σε απολογία και έχει το δικαίωμα να επιβάλλει από απλή επίπληξη έως πρόστιμο μέχρι 5.000 ευρώ. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο μπορεί να επιβάλλει πρόστιμο ύψους έως 20.000 ευρώ, αλλά και αφαίρεση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.
Στον μεγαλύτερο Ιατρικό Σύλλογο της χώρας, αυτόν της Αθήνας (ΙΣΑ), το Πειθαρχικό Συμβούλιο καλείται στις επόμενες συνεδριάσεις του να εκδικάσει τρεις καταγγελίες σε βάρος γιατρών αρνητών της επιστήμης τους κατά την πανδημία. Και έχει συζητήσει άλλες τρεις το προηγούμενο διάστημα, που αφορούν σε γιατρούς με επικίνδυνη αντιεπιστημονική δράση. Εξ αυτών των τριών, έχει εκδοθεί μία αθωωτική απόφαση και άλλες καταδικαστικές σε βάρος των μελών του ΙΣΑ. Στη μία περίπτωση επιβλήθηκε ποινή προσωρινής παύσης ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος για 1 έτος χωρίς αναστολή και στην άλλη ποινή προσωρινής παύσης ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος για δύο έτη, με αναστολή.
protothema.gr
Σχετικά θέματα
-
Στον εισαγγελέα για τους αντιεμβολιαστές η Μαστοράκου μετά την επίθεση σε βάρος της
-
Κορωνοϊός – Ιταλία: Εισβολή αντιεμβολιαστών γιατρών σε συνέδριο του Ιταλικού Ιατρικού Συλλόγου
-
Πάτρα: Αντιεμβολιαστές επιτέθηκαν στην Άννα Μαστοράκου κατά την έξοδό της από κεντρικό ξενοδοχείο
-
Πάτρα: Συνθήματα και αποδοκιμασίες κατά την άφιξη του Πλεύρη από τους υγεινομικούς που βρίσκονται σε αναστολή
-
Μέχρι δυο χρόνια φυλάκιση στους αντιεμβολιαστές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο
-
O ιερέας που έγινε viral για την απλότητα και τη… μούντζα στους αντιεμβολιαστές(ΒΙΝΤΕΟ)
Ελλάδα
Ευχές Τσαβούσογλου σε Δένδια για την επέτειο της 25ης Μαρτίου!
Δημοσιεύθηκε
31 λεπτά πρνστις
25 Μαρτίου 2023 13:30
Νέα εποχή για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις εγκαινιάζει η ευχετήρια επιστολή που απέστειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, για την 25η Μαρτίου!
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, πλην των ευχών για την εθνική εορτή, δηλώνει βέβαιος ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας, που υφίστανται αυτή τη στιγμή μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, θα παγιωθούν στο μέλλον.
Στο ίδιο μήκος κύματος, δηλώνει αποφασισμένος να συμβάλλει περαιτέρω στη θετική δυναμική των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας, που επικρατεί τώρα.
Επιπλέον, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, ευχαριστεί για μια ακόμη φορά την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη και την βοήθεια την οποία προσέφεραν στην Τουρκία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς. Τέλος, εκφράζει τις καλύτερες ευχές του για προσωπική υγεία και ευτυχία, όπως και για ευημερία του φιλικού πληθυσμού της Ελλάδας.

«Η Τουρκία τείνει χείρα συνεννόησης»
Διαβάστε στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» που κυκλοφορεί συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια για τη νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας. Όπως επισημαίνει, «η τουρκική παραβατικότητα έχει μετατραπεί σε κάτι το ανύπαρκτο», την ίδια ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «τείνει χείρα συνεννόησης προς την Ελλάδα».
«Η Τουρκία δεν είναι αφελής» τονίζει ο Έλληνας υπουργός, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα έχει απόλυτη υποχρέωση να περάσει μέσα απ’ την πόρτα που η Τουρκία άνοιξε», με επικοδομητικό διάλογο και «νέες προοπτικές για ευοίωνη πορεία» των ελληνοτουρκικών σχέσεων «στο εγγύς μέλλον αλλά και μακροπρόθεσμα».

Αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα θα βρεθούν εκατομμύρια οδηγοί… που απέκτησαν για πρώτη φορά άδεια οδήγησης το 2013 ή καλύτερα την πλαστική κάρτα άδεια οδήγησης ή την απέκτησαν από αντικατάσταση λόγω απώλειας ή φθοράς του παλαιού διπλώματος καθώς το 2028 για να ανανεώσουν το δίπλωμά τους θα πρέπει να περάσουν και πάλι από τους γιατρούς και να πληρώσουν παράβολα ύψους 128 ευρώ!
Η πρώτη «φουρνιά» των οδηγών που θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη νέα πραγματικότητα θα είναι όσοι έχουν αποκτήσει για πρώτη φορά άδεια οδήγησης μετά τις 19 Ιανουαρίου 2013 όποτε και οι Διευθύνσεις Μεταφορών έδιναν τις νέες πλαστικές κάρτες οδήγησης οι οποίες λήγουν το 2028!
Επίσης όσοι παλαιότεροι οδηγοί είχαν το χάρτινο ροζ-δίπλωμα και το έχουν αντικαταστήσει με πλαστική κάρτα άδειας οδήγησης επίσης και εκείνοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους… γιατρούς καθώς μόνο με την επίσκεψή τους σε αυτούς θα μπορούν να ανανεώσουν τις άδειες οδήγησής τους καταβάλλοντας βέβαια και τα παράβολα των 128 ευρώ.
Να υπενθυμίσουμε πως το κόστος ανανέωσης της άδειας οδήγησης ανέρχεται σε 128 ευρώ καθώς περιλαμβάνει ένα παράβολο 50 ευρώ για ανανέωσης, ένα παράβολο 30 ευρώ για την έκδοση του διπλώματος και έναν παράβολο παγίου τέλους χαρτοσήμου και εισφορά υπέρ τρίτων 18 ευρώ (108 ευρώ συνολικά) και δύο παράβολα των 10 ευρώ έκαστο που αφορούν στους γιατρούς. Ωστόσο θα πρέπει να επισημάνουμε ότι από τον Ιανουάριο του 2022 η αμοιβή 10 ευρώ του γιατρού έχει καταργηθεί και ο κάθε γιατρός μπορεί να ζητήσει αυτό που πιστεύει ότι αξίζει η εξέτασή του για την έκδοση του Πιστοποιητικού υγείας. Οι περισσότεροι γιατροί ζητούν πλέον 20 ευρώ (έκαστος) οπότε και το κόστος της ανανέωσης μπορεί να ανέλθει και στα 148 ευρώ αλλά σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι που έχουν παραμείνει στα 10 ευρώ…
Όσοι πάλι έχουν κρατήσει το παλαιό ροζ χάρτινο τρίπτυχο δίπλωμα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχει ισχύ μέχρι τις 19 Ιανουάριου του 2033 και αμέσως μετά θα πρέπει να το ανανεώσουν αποκτώντας την πλαστική κάρτα οδήγησης.
Άλλωστε υπάρχει Κοινοτική Οδηγία που προβλέπει την αντικατάσταση όλων των παλαιών διπλωμάτων έως το 2033 και την διοικητική αναθεώρησή τους κάθε 15 έτη.
Στην Ελλάδα ωστόσο φαίνεται ότι τα πράγματα έγιναν πιο περίπλοκα καθώς η διοικητική αναθεώρηση των αδειών οδήγησης προβλέπει και γιατρούς αλλά και το παράβολο της ανανέωσης που κοστίζουν σήμερα 128 ευρώ.
Για παράδειγμα ένας νέος 18 ετών που έβγαλε για πρώτη φορά άδεια οδήγησης το 2013 θα πρέπει το 2028 να ανανεώσει το δίπλωμά του και να πληρώσει 128 ευρώ και κατόπιν το 2043 που θα είναι 48 ετών θα πρέπει να ανανεώσει και πάλι την άδεια οδήγησής του και κατόπιν το 2058 όποτε και θα είναι 63 ετών. Δηλαδή ο νέος οδηγός θα χρειαστεί να περάσει από γιατρούς τρεις φορές μέχρι τα 63 έτη καταβάλλοντας κάθε φορά από 128 ευρώ ενώ με το παλαιό δίπλωμα η πρώτη ανανέωση θα πραγματοποιούνταν μόλις έκλεινε τα 65 έτη!
Αν πάλι κάποιος παλαιός οδηγός άλλαξε την παλαιά χάρτινη άδειά οδήγησης το 2015 λόγω φθοράς ή απώλειας τότε το 2030 θα πρέπει να την ανανεώσει και να ξαναπεράσει από γιατρούς ασχέτως την ηλικία του που μπορεί να είναι πολύ κάτω των 65 ετών. Δηλαδή και ο παλαιός οδηγός θα πρέπει να ανανεώνει την άδειά οδήγησής του κάθε 15 έτη ανεξάρτητα την ηλικία του έως ότου φτάσει την ηλικία των 65 ετών. Αν είχε κρατήσει το παλαιό ροζ τρίπτυχο χάρτινο δίπλωμα η πρώτη ανανέωση θα πραγματοποιούνταν μόλις έκλεινε τα 65 έτη.
Να υπενθυμίσουμε ότι με την συμπλήρωση της ηλικίας των 65 ετών, για όλες τις κατηγορίες διπλωμάτων, η ισχύς τους κατά την ανανέωση δεν επιτρέπεται να υπερβεί τα 3 χρόνια και για οδηγούς άνω των 80 ετών η ανανέωση περιορίζεται στα 2 χρόνια.
Ελλάδα
Πρεσβεία του Ισραήλ: Χρόνια πολλά στον ελληνικό λαό
Δημοσιεύθηκε
1 ώρα πρνστις
25 Μαρτίου 2023 12:44
Μήνυμα για την 25η Μαρτίου ανήρτησε η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα. «Τιμούμε τη γενναιότητα όσων αγωνίστηκαν για την ελευθερία της χώρας τους και γιορτάζουμε τις αξίες της δημοκρατίας και της κυριαρχίας που πρεσβεύει η Ελλάδα», αναφέρει, μεταξύ άλλων η διπλωματική αποστολή του Ισράηλ.
Η ανάρτηση της πρεσβείας του Ισραήλ:
«Εκφράζουμε τις καλύτερες ευχές και τη φιλία μας στην Ελλάδα!
Χρόνια πολλά στον ελληνικό λαό για την εθνική Ημέρα Ανεξαρτησίας!
Σήμερα είναι η επέτειος του αγώνα της Ελλάδας για ελευθερία και ανεξαρτησία.
Τιμούμε τη γενναιότητα όσων αγωνίστηκαν για την ελευθερία της χώρας τους και γιορτάζουμε τις αξίες της δημοκρατίας και της κυριαρχίας που πρεσβεύει η Ελλάδα.
Εκφράζουμε τις καλύτερες ευχές και τη φιλία μας στην Ελλάδα!
Ας συνεχίσουμε όλοι να εμπνεόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον.
Congratulations to the Greek people on their national day of Independence! 🇬🇷
Today marks the anniversary of Greece’s struggle for freedom and independence.
We honor the bravery of those who fought for their country’s freedom and celebrate the values of democracy and sovereignty that Greece stands for.
We extend our best wishes and friendship to Greece!
May we all continue to be inspired towards a brighter future.
#GreekIndependenceDay #March25th»
Ροή ειδήσεων
Κέικ με ελαιόλαδο και φράουλα από τον Στέλιο Παρλιάρο
Γαλλία: H κυβέρνηση απαγορεύει στους δημοσίους υπαλλήλους TikTok, Νetflix και Candy Crash
Ευχές Τσαβούσογλου σε Δένδια για την επέτειο της 25ης Μαρτίου!
«Χρέος μας να γίνουμε ένα σύγχρονο κράτος…»
Τραγικός επίλογος για τον 45χρονο που είχε εξαφανιστεί – Εντοπίστηκε η σορός του σε πηγάδι
Πελετίδης για 25η Μαρτίου: “Δεν μπορούμε να ζούμε σαν σκλάβοι”
Μεγαλειώδης και εντυπωσιακή η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Πάτρα
Σοκ το κόστος ανανέωσης του διπλώματος
Με λαμπρότητα Δοξολογία στην Ευαγγελίστρια(ΦΩΤΟ)
Πρεσβεία του Ισραήλ: Χρόνια πολλά στον ελληνικό λαό
Αυτή την εβδομάδα
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα6 ημέρες πρν
Πάτρα: “Έφυγε” από τη ζωή η Χριστίνα Κυριαζοπούλου
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα5 ημέρες πρν
Πάτρα: Πέθαναν και κηδεύονται την Τρίτη (21/3)
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα6 ημέρες πρν
Πάτρα: Πέθαναν και κηδεύονται την Δευτέρα (20/3)
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα3 ημέρες πρν
Πάτρα: Πέθαναν και κηδεύονται την Πέμπτη (23/3)
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα1 ημέρα πρν
ΠΑΤΡΑ: Πατέρας γιατρών ο άνδρας που έπεσε στο κενό στην Αγυιά
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα3 ημέρες πρν
Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο Νίκος Παπασταματόπουλος
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα2 ημέρες πρν
Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο του 37χρονου Απόστολου Μαυρέλη
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα2 ημέρες πρν
Πάτρα: Συμπολίτες που “έφυγαν” από τη ζωή και κηδεύονται την Παρασκευή(24/3)