Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ένταση και αναβολή στη δίκη για το θάνατο της Ανδριάνας!

Δημοσιεύθηκε

στις

Για τον ερχόμενο Νοέμβριο αναβλήθηκε η δίκη για τον θάνατο της εργαζόμενης στον τομέα της καθαριότητας Ανδριάνας-Χριστίνας Σταμοπούλου η οποία έχασε τη ζωή της σε τραγικό εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στο Κατάκολο τον Αύγουστο του 2017.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας, όπου και σημειώθηκε ένταση όταν οι εξαγριωμένοι συγγενείς της άτυχης κοπέλας αντιλήφθηκαν την παρουσία του οδηγού του απορριμματοφόρου, ο οποίος και κάθεται στο εδώλιο του κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία από αμέλεια, και του επιτέθηκαν. Ακόμα, καταργούμενοι για το ίδιο αδίκημα είναι και υπάλληλοι που απασχολούνταν εκείνη την εποχή στις υπηρεσίες του Δήμου Πύργου.

Στις 31 Αυγούστου του 2017 «η Ανδριάνα Σταμοπούλου μαζί με δύο συναδέλφους της χθες το πρωί είχαν ξεκινήσει την αποκομιδή απορριμμάτων στην περιοχή του Κατακόλου, στη Συκιά, όπως κάθε ημέρα. Λίγο πριν από τις οκτώ, όμως, ο θάνατος είχε στήσει καρτέρι…

Η Ανδριάνα, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας, ήταν πάνω στο πατάκι στο πίσω μέρος του απορριμματοφόρου, όταν από αδιευκρίνιστη αιτία έχασε την ισορροπία της και βρέθηκε στο οδόστρωμα, την ώρα που ο οδηγός είχε μπει με την όπισθεν στο στενό για να γίνει αποκομιδή, με συνέπεια τα πόδια της να συνθλιβούν, σοκάροντας τους συναδέλφους της που αδυνατούσαν να αντιληφθούν τι είχε συμβεί.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που βρισκόταν καθ’ οδόν για άλλο δρομολόγιο, ειδοποιήθηκε και άλλαξε πορεία μεταβαίνοντας μέσα σε λίγα λεπτά στο Κατάκολο. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ διεκόμισαν την άτυχη κοπέλα στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου ‘’Ανδρέας Παπανδρέου’’, όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών ήταν πλέον αργά, αφού τα τραύματα της Ανδριάνας αποδείχθηκαν θανάσιμα».

Στην έρευνα που ακολούθησε από τις δικαστικές αρχές για τον απόδοση ποινικών ευθυνών, διαπιστώθηκαν μέσω των πορισμάτων μεγάλες ελλείψεις στα μέτρα ασφάλειας που έπρεπε να έχουν τα απορριμματοφόρα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μεταξύ άλλων, οι κατηγορούμενοι δεν είχαν φροντίσει ώστε να εξοπλισθούν τα απορριμματοφόρα με τα απαραίτητα προειδοποιητικά στοιχεία, όπως οι κάμερες κ.α., έτσι ώστε ο οδηγός να μπορεί να έχει την εποπτεία και να αντιλαμβάνεται την παρουσία και τις κινήσεις των εργαζόμενων κατά τη διάρκεια της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Ουσιαστικά τα απορριμματοφόρα δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις ασφαλείας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement