Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ: Ο Ρώρος πάει σε Αϊβαλή

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα του Βασίλη Αϊβαλή για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν τον προσεχή Οκτώβριο στην Πάτρα ανακοίνωσαν τα μέλη της δημοτικής παράταξης Ώρα Πατρών.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρεται:

Η ΩΡΑ Πατρών σε όλη τη διάρκεια της παρούσας δημοτικής θητείας (2019-23) είχε μια δυναμική καθημερινή παρουσία ως δημιουργική αντιπολίτευση. Συνεχείς παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, στους Δημοτικούς οργανισμούς, στα τοπικά συμβούλια, στα ΜΜΕ, με κριτική και προτάσεις σε όλα τα επίπεδα, είχαν ως αποτέλεσμα η ΩΡΑ Πατρών να αναγνωρίζεται σήμερα από όλες  τις δημοτικές παρατάξεις, από φίλους και εχθρούς ως μια δημοτική παράταξη που δημιούργησε γεγονότα, με την συνεχή παρουσία της  στα δημοτικά δρώμενα.

Τώρα είναι η στιγμή, να ενώσουμε δυνάμεις, να διευρύνουμε την κοινωνική και πολιτική βάση στήριξης προτάσεων και θέσεων, να γίνουμε σημαίνουσα δύναμη μιας πλατιάς δημοκρατικής συμμαχίας για την υπέρβαση της στασιμότητας στην πορεία της Πάτρας.

Έγκαιρα, από τον Σεπτέμβρη του 2022, ο επικεφαλής της ΩΡΑ Πατρών Γιώργος Ρώρος απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση – κάλεσμα χωρίς προαπαιτούμενα – στο σύνολο των προοδευτικών και δημοκρατικών αυτοδιοικητικών δυνάμεων της Πάτρας. Στη διάρκεια των μηνών που πέρασαν, είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε και να συζητήσουμε με όλους και όλες. Ο διάλογος αυτός είχε ένα πολύ συγκεκριμένο περιεχόμενο. Την ανάγκη δημιουργίας μιας αξιόπιστης πλατιάς δημοκρατικής πρότασης, που θα διεκδικήσει την ανάληψη της δημοτικής ευθύνης τα επόμενα χρόνια.

Στον διάλογο αυτό βρεθήκαμε με πολλούς που κατανοούν, ότι οι ανάγκες της Πάτρας και των δημοτών χρειάζεται να εκφραστούν και να αναδειχθούν μέσα από την συνεννόηση, την ανταλλαγή απόψεων και θέσεων, την πολιτική ζύμωση και τελικά τη σύνθεση, παραμερίζοντας τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Με αυτούς λοιπόν επιλέγουμε να βαδίσουμε μαζί.

Η κατάθεση της υποψηφιότητας του Βασίλη Αϊβαλή μέσα από τη δημιουργία μιας νέας αυτοδιοικητικής παράταξης κινείται στο πλαίσιο των προαναφερόμενων. Η συνεργασία αυτή μπορεί να αποτελέσει το όχημα για την ικανοποίηση των στόχων μας αλλά και για την εμπλοκή πλειοψηφικών κοινωνικών ρευμάτων στη Δημοκρατική Πάτρα.

Σε  πρόσφατες συνεδριάσεις των οργάνων της ΩΡΑ Πατρών επιλέξαμε τη συμπόρευση, με την εμπειρία μας ως αυτοδιοικητικά στελέχη πρώτης γραμμής αλλά και τις θέσεις μας για μια σειρά ζητημάτων που αναδείξαμε.

Είμαστε αποφασισμένοι, να προχωρήσουμε με γρήγορα βήματα σε μια πορεία η οποία μόνο αν την διαβείς θα ανακαλύψεις τις προοπτικές και τις δυνατότητες της. Σε κάθε περίπτωση ο κόσμος της ΩΡΑ Πατρών είναι πλέον ώριμος να αντιληφθεί ότι οι νέες συνθήκες δημιουργούν νέα πολιτικά καθήκοντα. Παράλληλα ως ΩΡΑ Πατρών  θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες σε όλες τις διαδικασίες και συνεδριάσεις αδιάλειπτα έως το τέλος της παρούσας δημοτικής θητείας.

Είμαστε αισιόδοξοι, ότι οι εξελίξεις θα μας δικαιώσουν. Το μεγάλο στοίχημα δεν είναι μόνο τα νικηφόρα εκλογικά ποσοστά αλλά η επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της Πάτρας και η αναπτυξιακή της πορεία με όρους κοινωνίας.


Ροή ειδήσεων

Advertisement