Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Αθώοι 4 στους 5 αντιεξουσιαστές για τα επεισόδια του 2019

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την κατάρρευση του κατηγορητηρίου και την αθώωση των τεσσάρων εκ των πέντε κατηγορουμένων ολοκληρώθηκε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηλείας η δίκη για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την 6η Δεκεμβρίου του 2019 στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια της πορείας μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όπως φάνηκε κατά τη διάρκεια της αποδεικτικής διαδικασίας δεν προέκυψαν επιβαρυντικά, αλλά κυρίως αποδεικτικά στοιχεία, έτσι ώστε, ειδικά οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι, που βαρύνονταν με τα βαρύτατα κακουργήματα της κατοχής εκρηκτικών υλών και της έκρηξης από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο που επισύρουν ποινές κάθειρξης, να καταδικαστούν.

Ειδικότερα, η έδρα του Mεικτού Ορκωτού Ηλείας έκρινε ομόφωνα αθώο τον πρώτο και τον δεύτερο κατηγορούμενο για τις κακουργηματικές πράξεις της κατοχής εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών, από τους οποίους μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο τελεσθείσας κατά τη διάπραξη διατάραξης κοινής ειρήνης και της έκρηξης από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο και για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού τελεσθείσα και σε απόπειρα. Ο δεύτερος κατηγορούμενος αθωώθηκε επίσης για τη βαριά σωματική βλάβη, την παράνομη οπλοφορία και την οπλοχρησία.

Η τρίτη κατηγορούμενη κρίθηκε αθώα κατά πλειοψηφία για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και της παράνομης οπλοφορίας. Αθωωτική ήταν, κατά πλειοψηφία, και η απόφαση του Δικαστηρίου για την πέμπτη κατηγορούμενη για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης. Όσον αφορά τον τέταρτο κατηγορούμενο αθωώθηκε ομόφωνα για την απόπειρα απελευθέρωσης κρατούμενου, ωστόσο κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών με αναστολή.

Ροή ειδήσεων

Advertisement