Σάββατο 25 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού του Βερολίνου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει με επιτυχία τις συμμετοχές της στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού για το 2023, συμμετέχοντας αυτή την φορά στην έκθεση τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο, που πραγματοποιήθηκε στις 7, 8 και 9 Μαρτίου.

Στην μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού με την συμμετοχή εκατοντάδων εκθετών από όλα τα μέρη του κόσμου το ενδιαφέρον του κοινού , τόσο των απλών επισκεπτών όσο και των επιχειρηματιών που συνδέονται με τον τουρισμό ήταν ιδιαίτερα έντονο.

Εκτός από το διαρκές ενδιαφέρον του κοινού για να επισκεφθούν την τους αρχαιολογικούς χώρους αλλά και τις μοναδικές παραλίες της Δυτικής Ελλάδας, εκφράστηκε ιδιαίτερα η επιθυμία για συμμετοχή σε extreme sports, τον αγροτουρισμό αλλά και τον θρησκευτικό τουρισμό, αποτέλεσμα της συστηματικής και στοχευμένης προβολής του θρησκευτικού μας πλούτου και της παράδοσης, τα τελευταία τέσσερα χρόνια.  Μια προβολή που σε συνδυασμό με τον φυσικό πλούτο και την ιστορία του τόπου μας καθιστά την Δυτική Ελλάδα έναν από τους κύριους προορισμούς της Μεσογείου.

Επίσης, επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά αυτό που έχει παρατηρηθεί σε όλες τις συμμετοχές της ΠΔΕ σε εκθέσεις τουρισμού, δηλαδή η ιδιαίτερα θετική απήχηση που έχει το νέο brand name της Περιφέρειας  «Olympia land», συγκεντρώνοντας πολλά θετικά σχόλια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, δήλωσε: «Η ΠΔΕ συνεχίζει εντατικά και στοχευμένα την προβολή του τουρισμού συμμετέχοντας στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, με κύριο στόχο την παγίωση της  Δυτικής Ελλάδας στις πρώτες θέσεις προτίμησης των ξένων επισκεπτών». Την Περιφέρεια εκπροσώπησαν, η  Γεωργία Τράπαλη και η Ισμήνη Αγγούρη από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη και οι Ειδικοί Συνεργάτες του Περιφερειάρχη,  Σοφία Καϊάφα και  Αργύρης Νταλιάνης.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Παναγιώτης Μελάς κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Δήμου Πατρέων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, Παναγιώτης Μελάς, κατέθεσε, σήμερα (Παρασκευή 24 Μαρτίου) το απόγευμα, στεφάνι στον ανδριάντα του Παλαιών Πατρών Γερμανού, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, κατά την εκδήλωση που έγινε, στο πλαίσιο των εορτασμών της εθνικής επετείου της Επανάστασης του 1821.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΔΕΥΑΠ: Απαράδεκτα τα δημοσιεύματα σχετικά με τη συμμετοχή μας στο Καρναβάλι

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ΔΕΥΑΠ έχει ως προτεραιότητα τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων της Πάτρας, στηρίζοντάς τα με κάθε δυνατό τρόπο, παρέχοντας το πιο φθηνό νερό στην Ελλάδα.

Από τότε που ανέλαβε αυτή η Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει σε μειώσεις στα τιμολόγια της έως και 50% και έχει ειδικά τιμολόγια για τους άνεργους, τις πολυμελείς οικογένειες και για
άλλους, παρέχοντας καλής ποιότητας νερό.

Στο φετινό καρναβάλι σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχής ύστερα από τρία χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας. Μικροί και μεγάλοι, απ’ όλη την Ελλάδα, παρέλασαν και διασκέδασαν στη μεγάλη γιορτή της πόλης μας, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία και άφησε, κατά γενική ομολογία,
πολύ καλές εντυπώσεις. Δεδομένης της άρνησης ΕΡΤ να καλύψει το Πατρινό καρναβάλι πανελλαδικά, η ΔΕΥΑΠ συνέβαλε έτσι ώστε η ΕΡΤ να το μεταδώσει ζωντανά και πανελλαδικά, πραγματοποιώντας διαφήμισή της. Η ΔΕΥΑΠ, επίσης, ανέλαβε την κατασκευή του άνθινου άρματος το οποίο συνοδεύτηκε από τους εργαζόμενους της που πήραν μέρος στη παρέλαση. Για τα παραπάνω ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.

Η ΔΕΥΑΠ συνεχίζει τον αγώνα για να μην εφαρμοστεί το αντιλαϊκό νομοσχέδιο που πέρασε πριν από λίγες μέρες στη βουλή, που προωθεί ακόμα περισσότερο την εμπορευματοποίηση του νερού και την εκχώρησή του στους ιδιώτες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των λαϊκών οικογενειών της πόλης μας.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απίστευτη γκάφα στην Δυτική Αχαϊα με πινακίδα “Ζήτω η 28η Οκτωβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Μπορεί σε όλη τη χώρα οι πόλεις και οι κοινότητες να ετοιμάζονται να γιορτάσουν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, όμως στην Κάτω Αχαΐα φαίνεται ότι μπερδεύτηκαν…

Όπως φαίνεται απο φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media, στον κεντρικό δρόμο έξω από την εκκλησία, είχαν στηθεί οι εξέδρες των επισήμων για την παρέλαση, όμως πάνω τους αναγραφόταν η φράση “Ζήτω η 28η Οκτωβρίου”.

 

Ωστόσο, λίγο αργότερα οι υπεύθυνοι κόλλησαν τη νέα πινακίδα με τη φράση “Ζήτω η 25η Μαρτίου”, όμως όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες το νέο αυτοκόλλητο είναι πιο μικρό από το αρχικό.

ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ

Για το θέμα απάντησε ο Σπύρος Μυλωνάς, δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, στην εκπομπή “LIVE NEWS” του Mega και στον Νίκο Ευαγγελάτο.

“Σήμερα, το συνεργείο του Δήμου πήγε να τοποθετήσει ένα πλαίσιο πάνω από την εξέδρα των επισήμων, το οποίο έχει πάνω σε μόνιμη μελαμίνη την επιγραφή ”28η Οκτωβρίου”. Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου πάνω σε αυτή τη μελαμίνη τοποθετείται ένας μουσαμάς με την επιγραφή 25η Μαρτίου. Η επιγραφή ήταν φθαρμένη και έτσι απευθύνθηκαν σε ένα κατάστημα που τα φτιάχνει. Αυτό καθυστέρησε να γίνει και κάποιος από εκεί το τράβηξε φωτογραφίες”.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα