Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Μάθημα» προσφοράς στην «Κουζίνα της Αγάπης»- Συγκινητική η πρωτοβουλία των μαθητών του 45ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών

Με τον τρόπο αυτό στήριξαν τα παιδιά και τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη

Published

on

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Άκρως συγκινητική ήταν η πρωτοβουλία του 45ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών να διαθέσει μέρος από τα έσοδα του χριστουγεννιάτικου παζαριού για να προσφέρουν στα παιδιά μια μερίδα φαγητό με «συνταγή» την αγάπη.

Φαγητό και γλυκίσματα που έφτιαξαν οι ίδιοι στην κουζίνα της αγάπης του Συλλόγου «Φωτεινό Αστέρι», με γλυκές και τρυφερές αφιερώσεις για τα παιδιά που στερούνται βασικά αγαθά και όλα αυτά στη μνήμη των παιδιών που χάθηκαν πρόσφατα στα Τέμπη.
Δεκαπέντε μαθητές της Στ΄ Τάξης του 45ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών (μετά από κλήρωση) συνοδευόμενα από την διευθύντρια του Σχολείου Ερμιόνη Τσιλιγκιριάν και την σχολική νοσηλεύτρια Αθανασία Μαρίνη επισκέφθηκαν την «Κουζίνα της Αγάπης» και ανέλαβαν ρόλο βοηθού μάγειρα, προσφέροντας μέρος από τα έσοδα από το παζάρι τους για το μεσημεριανό γεύμα σε εξήντα παιδιά οικογενειακών που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες.
Τα παιδιά ανέλαβαν με μεγάλη χαρά να φτιάξουν τρουφάκια με τα χέρια τους και να ετοιμάσουν τις μερίδες αγάπης (μακαρόνια με κιμά είχε το μενού), γράφοντας αφιερώσεις και συγκλονιστικά μηνύματα
Μάλιστα, ακόμα πιο συγκινητικό είναι το γεγονός ότι η πρωτοβουλία αυτή έγινε προς τιμήν της μνήμης των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος που συγκλόνισε όλη τη χώρα στα Τέμπη.
Οι μαθητές χθες περιέγραψαν στους συμμαθητές τους την μοναδική εμπειρία που βίωσαν από την συμμετοχή τους στην «Κουζίνα της Αγάπης» και τα συναισθήματα που ένοιωσαν κατά διάρκεια όλης της προετοιμασίας.
Τα μέλη του εθελοντικού οργανισμού «Το Φωτεινό Αστέρι» εξήραν τους μαθητές του 45ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών για το «μάθημα» προσφοράς, αλληλεγγύης και αγάπης προς τα παιδιά και τον συνάνθρωπο.
«Είναι οι στιγμές που νιώθουμε ότι η βοήθεια στον συνάνθρωπό μας δεν είναι μόνο μία καλή πράξη, αλλά επιβάλλεται η δραστηριοποίηση κάθε προσπάθειας, ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας το έργο μας, που κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο επώδυνο και ατελές λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης» ανέφερε από την πλευρά της η Βάσω Νικολοπούλου, εκ μέρους του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Φωτεινό Αστέρι», τονίζοντας πως μέσα από την «Κουζίνα της Αγάπης» προσφέρονται μερίδες αγάπης για τους συνανθρώπους μας που αδυνατούν να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό, τις οποίες προσφέρουν συμπολίτες μας και ετοιμάζουν εθελοντές.
Μάλιστα, η κα Νικολοπούλου εξήρε την πρωτοβουλία της διεύθυνσης, του προσωπικού και κυρίως των μαθητών του 45ου Δημοτικού Σχολείου τονίζοντας πως το καλύτερο μάθημα είναι η αξία της προσφοράς και της αλληλεγγύης.
ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ
Τέλος, να αναφερθεί πως επειδή πολλές οικογένειες στερούνται τα βασικά της διατροφής τους και καθημερινά οι εθελοντές του «Φωτεινού Αστεριού» γίνονται δέκτες πολλών αιτημάτων για βοήθεια, όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει γάλα, πάνες, κρέμες, είδη υγιεινής για παιδιά, στα οποία υπάρχει μεγάλη έλλειψη. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6981044800-2611104324

ΔΩΡΕΑ


Θεμιστοκλέους 116 και Β. Ηπείρου Πάτρα τηλ 6981044800-2611104324
Δευτέρα – Σάββατο 10.00 -14.00 και Πέμπτη – Παρασκευή 17.30-20.30

Ροή ειδήσεων

Advertisement