Σάββατο 25 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κλείνουν οι σκάλες της Αγίου Νικολάου-Ξεκινούν τη Δευτέρα οι εργασίες ανακατασκευής τους αναβαθμίζοντας την πεζή κυκλοφορία μεταξύ Άνω και Κάτω πόλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής των κλιμάκων της οδού Αγίου Νικολάου, στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπτυξη Ιστορικού Κέντρου Πάτρας – Ανακατασκευή Κλιμάκων Ιστορικού Κέντρου Πάτρας».

Με την ανακατασκευή θα τοποθετηθεί και νέος σύγχρονος ηλεκτροφωτισμός στις σκάλες.
Πρόκειται για σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει σημαντικά την πεζή κυκλοφορία μεταξύ Άνω και Κάτω πόλης και το οποίο με τα υπόλοιπα έργα ανάπλασης της ιστορικού κέντρου θα ομορφύνουν κατά πολύ την εικόνα της Πάτρας.
Οι εργασίες στις σκάλες Αγίου Νικολάου προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε τέσσερις περίπου μήνες.
Από την έναρξη των εργασιών έως την παράδοση του έργου, οι πεζοί δεν θα επιτρέπεται να διέρχονται από τις σκάλες. Η κυκλοφορία τους θα εξυπηρετείται από παράπλευρες εναλλακτικές διαδρομές.

ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Στο πάνω μέρος των κλιμάκων της Αγίου Νικολάου ο πεζός που θέλει να κυκλοφορήσει στην περιοχή, μπορεί να συνεχίσει δεξιά και να ακολουθήσει την οδό Δασυλλίου η οποία βρίσκεται περιμετρικά του Κάστρου της Πάτρας. Η οδός Δασυλλίου περνά πάνω από τη συνοικία Τριτάκη, συνεχίζει μέχρι ένα σημείο ως οδός κυκλοφορίας με ασφαλτοτάπητα και μετά συνεχίζει ως πεζόδρομος που οδηγεί στο Δασύλλιο.
Για να φτάσει στο κέντρο της πόλης, ο πεζός μπορεί να κατέβει το μικρό τμήμα των σκαλιών που υπάρχει ακριβώς δεξιά από το πάνω μέρος στις σκάλες Αγίου Νικολάου, προς την οδό Γραβιάς, η οποία είναι παράλληλη της οδού Δασυλλίου και στη συνέχεια να στρίψει αριστερά προς την οδό Αγίου Νικολάου. Στη στροφή της οδού Γραβιάς μπορεί επίσης να κατευθυνθεί είτε δεξιά προς την οδό Κολοκοτρώνη είτε αριστερά προς τις οικίες που βρίσκονται παραπλεύρως της Αγίου Νικολάου. Ανάμεσα στην οδό Γραβιάς και στην οδό Δερβενακίων υπάρχουν μονοπάτια που ενώνουν το δεύτερο τμήμα της οδού Γραβιάς και την οδό Δερβενακίων και εξυπηρετούν τους κατοίκους της περιοχής. Η οδός Δερβενακίων καταλήγει στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου με σκάλες, με μεγάλα διαζώματα, μέχρι την οδό Παρθενίου, η οποία περνά μπροστά από το Ναό και συναντά την 25ης Μαρτίου.

Επίσης ο πεζός από το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο μπορεί να ακολουθήσει την οδό Κορύλλων και να βρεθεί στην οδό Κυρίλλου, στην οποία αν προχωρήσει αριστερά, μπορεί μέσω της οδού Βασιλείου Ρούφου να βρεθεί στην περιοχή του Παντοκράτορα. Από τον Ι.Ν. Παντοκράτορα και την οδό Παντοκράτορος αν συνεχίσει προς το κέντρο της πόλης θα βρεθεί στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών.
Από το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο, στη συμβολή των οδών Κορύλλων και Κυρίλλου, ο πεζός μπορεί να συνεχίσει δεξιά στην οδό Κυρίλλου και να κατέβει το μικρό μέρος της που αποτελείται από ένα τμήμα με σκάλες. Στο τέλος αυτού του τμήματος συναντά την οδό Σωτηριάδου η οποία αριστερά συνεχίζει προς το Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών. Αν προχωρήσει δεξιά, συναντά την οδό Αινιάνων και την οδό Δεντρολίβανου που είναι πεζόδρομοι και ενώνονται κάθετα με τις σκάλες Μηνιάτη. Οι σκάλες Μηνιάτη ξεκινούν από την οδό 25ης Μαρτίου κάθετα και μέσω των οδών Αινιάνων, Δεντρολίβανου και μικρού μονοπατιού ακριβώς πάνω και παράλληλα της 25ης Μαρτίου, εξυπηρετούν τις οικίες στο αριστερό μέρος, παραπλεύρως των κλιμάκων της Αγίου Νικολάου. Στο τέλος της οδού Αινιάνων ξεκινά η οδός Εισοδίων, η οποία συνεχίζει προς την ομώνυμη εκκλησία στην πλατεία και καταλήγει και αυτή στην οδό 25ης Μαρτίου.

Αντίστοιχα ο πεζός από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, από την πλευρά της οδού Παρθενίου, μπορεί να ακολουθήσει τις σκάλες της οδού Δερβενακίων, την οδό Γραβιάς και να βρεθεί στο πάνω μέρος των κλιμάκων της Αγίου Νικολάου. Εναλλακτικά μπορεί να προχωρήσει στην οδό 25ης Μαρτίου και να ανέβει τις σκάλες Μηνιάτη, να προχωρήσει στην οδό Αινιάνων και μέσω της οδού Σωτηριάδου να βρεθεί στην οδό Κυρίλλου μέχρι να φθάσει στο Παλαιό Νοσοκομείο. Επίσης μπορεί να συνεχίσει στην οδό 25ης Μαρτίου και να ακολουθήσει τη διαδρομή της οδού Εισοδίων, πάνω από την ομώνυμη πλατεία, ώστε να συνεχίσει στην οδό Σωτηριάδου με κατεύθυνση το Παλαιό Νοσοκομείο ή τον Ι.Ν. Παντοκράτορος.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ – ΣΥΧΑΙΝΑ: “Βουνά” τα σκουπίδια σε κάδους

Δημοσιεύθηκε

στις

Κι ενώ στην Πάτρα είναι να ξεκινήσουν την λειτουργία τους και τα υπόλοιπα ρεύματα ανακύκλωσης που ακόμα δεν έχουμε δει, η πόλη παραμένει ακόμα αρκετά πίσω στο θέμα αυτό.

Την ώρα που άλλοι μικρότεροι δήμοι δείχνουν να έχουν κάνει σημαντικά βήματα στην ανακύκλωση, στην Πάτρα, βάζουμε ακόμα τα σύμμεικτα απορρίμματα, αυτά δηλαδή που είναι για τους πράσινους κάδους στους μπλε.

Κι αυτά που είναι για τους μπλε στους πράσινους. Το θέμα της ενίσχυσης των μπλε κάδων ανακύκλωσης δεν έχει ακόμα λυθεί, με τον δήμο να έχει ζητήσει 2.000 νέους κάδους για αυτό το ρεύμα από την ανάδοχο εταιρεία.

Όμως εκτός όλων των παραπάνω η συγκομιδή των κάδων στις γειτονιές της Πάτρας, δηλαδή εκτός του κέντρου της πόλης, δεν γίνεται αρκετά συχνά, με αποτέλεσμα τα απορρίμματα και τα ανακυκλώσιμα υλικά να μένουν για μέρες σε διάφορα σημεία.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα σε όλο αυτό είναι οι κάδοι στην περιοχή των Συχαινών και των Αμπελοκήπων, που έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης με τα σκουπίδια που μένουν για μέρες εκεί.

Η αποκομιδή των μπλε κάδων για τις περιοχές που βρίσκονται εκτός του κέντρου είναι ευθύνη των συνεργείων καθαριότητας του δήμου, όμως, εκεί υπάρχει ένα επιπλέον πρόβλημα.

Οι εργασίες που γίνονται στην Αρέθα έχουν αποκλείσει τους δρόμους της περιοχής, με αποτέλεσμα τα απορριμματοφόρα να μην μπορούν να περάσουν. Όπως και να έχει η Πάτρα είναι πίσω από κάθε πλευρά στο θέμα της ανακύκλωσης.

 

 

Πάτρα: "Βουνό" τα σκουπίδια στους κάδους των Συχαινών και των Αμπελοκήπων

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Προέδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στο Μεσολόγγι για την 197η Επέτειο από την ηρωική «Έξοδο»

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον Δήμαρχο Δήμου Ι. Π Μεσολογγίου, Κώστα Λύρο υποδέχθηκε το πρωί της Παρασκευής 24 Μαρτίου 2023 στο Προεδρικό Μέγαρο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και μεταξύ των άλλων ο Κώστας Λύρος επέδωσε την επίσημη πρόσκληση προς την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ώστε να παραστεί και να τιμήσει με την παρουσία της, τις εκδηλώσεις της 197ης Επετείου της Εξόδου των Ελευθέρων Πολιορκημένων που θα κορυφωθούν στις 8 και 9 Απριλίου 2023.

Ο Δήμαρχος κ. Λύρος απέδωσε ιδιοχείρως την πρόσκληση στην κ. Σακελλαροπούλου, η οποία, με τη σειρά της, αφού τον ευχαρίστησε την αποδέχθηκε με χαρά. Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τον Δήμο και την επικαιρότητα ενώ ο Κώστας Λύρος ευχαρίστησε την Πρόεδρο για το ενδιαφέρον που δείχνει για τον ιστορικό Δήμο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εθνική οδός Κορίνθου – Πατρών: Νταλίκα «λαμπάδιασε» στην άκρη του δρόμου, στο ύψος του Δερβενίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Κάηκε ολοσχερώς νταλίκα η οποία έπιασε φωτιά ενώ κινείτο στην εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών.

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 01:10 σε φορτηγό κινούμενο στο 142χλμ. στην Νέα Εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών στο ύψος του Δερβενίου στο ρεύμα προς Πάτρα. Ο οδηγός του φορτηγού, πρόλαβε και απομακρύνθηκε εγκαίρως. Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα της πυροσβεστικής.

Η κυκλοφορία στο σημείο διακόπηκε αμέσως από την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, αποκαταστάθηκε στο ρεύμα προς Πάτρα λίγο μετά τις 3 το πρωί, ενώ μέχρι εκείνη την ώρα γινόταν με εκτροπές μέσω παρακαμπτηρίων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Λαμπάδιασε νταλίκα στην Εθνική οδό Κορίνθου Πατρών

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα