Ελλάδα
Μητσοτάκης: Η καλύτερη δικαίωση των θυμάτων στα Τέμπη είναι να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα ξαναγίνει
Δημοσιεύθηκε
1 εβδομάδα πρνστις

Για την τραγωδία των Τεμπών, τις επερχόμενες εκλογές και τη δέσμευσή του να αλλάξει την Ελλάδα μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Μαρούσι το πρωί του Σαββάτου.
Αφού ευχαρίστησε, αρχικά, τους συγκεντρωμένους για την παρουσία τους ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι «όλοι μαζί θα πάμε μπροστά παρά τις δυσκολίες να αλλάξουμε την Ελλάδα».
«Ξέρω ότι το κλίμα στην ελληνική κοινωνία τις τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ βαρύ και ξέρω ότι όλοι μας είμαστε στεναχωρημένοι, θυμωμένοι, οργισμένοι γι’ αυτό το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, ανάμεσα τους πολλά νέα παιδιά. Ξέρω πολύ καλά ότι η καλύτερη δικαίωση για την θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό που έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στην χώρα μας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
Όπως σημείωσε «η Ελλάδα που έρχεται από το παρελθόν, μας πληγώνει και δεν εκφράζει τη νέα γενιά. Και από το 2019 έχω πάρει την ισχυρή εντολή αυτή την Ελλάδα που μας πληγώνει να την αλλάξω. Και σήμερα θα προχωρήσω σε αυτό τον δρόμο με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη».
Κάλεσε, δε, τους πολίτες να κάνουν έναν συνολικό απολογισμό «και να θυμηθούμε πού ήταν η Ελλάδα το 2019 και πού είναι η Ελλάδα σήμερα». «Να θυμίσουμε στους πολίτες ότι όταν ήρθαμε στα πράγματα το 2019 παραλάβαμε μια χώρα που ήταν ουραγός στην ανάπτυξη στην Ευρώπη και σήμερα η Ελλάδα έχει την δεύτερη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ από την 1η Απριλίου τονίζοντας ότι «δεν έχουμε αυταπάτες, πολλοί συμπολίτες μας τα βγάζουν πέρα δύσκολα. Όμως ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να τους βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής και για να δώσουμε σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα καλύτερα εισοδήματα».
Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι «ο εκσυγχρονισμός του κράτους είναι μία πραγματικότητα από την οποία δεν θα κάνουμε πίσω» καλώντας τους συγκεντρωμένους να θυμηθούν «πώς ήταν οι επαφές μας με το Δημόσιο πριν θέσουμε σε εφαρμογή το gov.gr» και «πώς περιμένατε να πάρετε σύνταξη δύο χρόνια και τώρα παίρνετε σε δύο μήνες».
Σημείωσε, δε, ότι το 12ο Rafale προσγειώθηκε την Παρασκευή, στην Τανάγρα υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα με θωρακισμένα σύνορα, η οποία ξέρει πού βαδίζει και πού πρέπει να πάει».
Τα διλήμματα των εκλογών
Από την ομιλία του πρωθυπουργού δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι αναφορές στα διλήμματα ενόψει των επερχόμενων εκλογών: «Πρέπει να οδηγήσουμε τη χώρα στο δρόμο του προοδευτικού εκσυγχρονισμού. Και ξέρουμε πολύ καλά ότι όλα όσα έχουμε πετύχει και πιστεύω ότι είναι σημαντικά, μπορούν πολύ εύκολα να ακυρωθούν αν στις επόμενες εκλογές ο ελληνικός λαός πάρει πάλι αποφάσεις που δεν θα οδηγήσουν σε μία σταθερή κυβέρνηση την επομένη των εκλογών».
Περιγράφοντας τον τρόπο και το ύφος με το οποίο θα κινηθεί η Νέα Δημοκρατία την προεκλογική περίοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «θα προσέλθουμε με σεμνότητα και αυτοπεποίθηση, αναγνωρίζοντας με αυτοπεποίθηση τα λάθη μας. Το έχω κάνει από την πρώτη στιγμή και έχω πει ότι ένα λάθος γίνεται σφάλμα μόνο όταν επαναλαμβάνεται. Αλάθητος είναι μόνο όποιος δεν κάνει τίποτα. Εμείς έχουμε κάνει πολλά, θα αναγνωρίζουμε τα λάθη μας να γενναιότητα, θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας αναλογούν. Με θάρρος Θα κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια και θα τους παρουσιάσουμε το όραμα μας για μια ισχυρότερη και καλύτερη Ελλάδα».
Όπως είπε για τις εκλογές που έρχονται «θα είναι μια μάχη υπαρξιακή για το μέλλον της πατρίδας. Σας είχα πει το 2019 ότι όποιος νομίζει ότι η πατρίδα μας μπορεί να αλλάξει μέσα σε μια τετραετία, έχει αυταπάτες. Μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα, να μάθουμε από τα λάθη μας και να προχωρήσουμε μπροστά. Αλλά ο δρόμος είναι ένας, ο δρόμος της προκοπής για την πατρίδα, ο δρόμος της ισχυρής και ασφαλούς Ελλάδας, ο δρόμος μιας Ελλάδας που θα αποκτήσει σε όλες της τις εκφάνσεις ένα κράτος που θα προστατεύει τους πολίτες. Αυτό το δρόμο μόνο η μεγάλη μας παράταξη μπορεί να τον εγγυηθεί».
«Το δικό σας χαμόγελο, ο δικός ενθουσιασμός, μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσουμε σε αυτό τον αγώνα. Δεν έχω καμία αμφιβολία. Όταν ο ελληνικός λαός με ψυχραιμία κρίνει τις επιλογές του και προσέλθει με σιγουριά στην κάλπη, δεν έχω αμφιβολία ότι θα εμπιστευτεί και πάλι την μεγάλη μας παράταξη για να συνεχίσουμε αυτό το δύσκολο έργο το έχουμε ξεκινήσει» συνέχιε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Θα κάνουμε αυτοκριτική αλλά δεν θα μηδενίσουμε το σημαντικό έργο που έχουμε κάνει. Και σας εγγυώμαι προσωπικά ότι αυτός ο αγώνας που ξεκίνησα το 2019 να αλλάξουμε αυτή τη χώρα και να την αλλάξουμε περαστικά θα το συνεχίσω και θα το ολοκληρώσω. Πάμε μαζί να αλλάξουμε την Ελλάδα» ολοκλήρωσε την ομιλία του στο Μαρούσι ο πρωθυπουργός.

Σχετικά θέματα
-
Μητσοτάκης: Δεν ιδιωτικοποιείται το νερό – Μπορούμε να πετύχουμε επενδυτική βαθμίδα το 2023
-
Συνάντηση Μητσοτάκη με Μελόνι στις Βρυξέλλες – Σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής
-
Τραγωδία στα Τέμπη: Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα μέτρα στήριξης συγγενών θυμάτων – Τι περιλαμβάνει
-
Τραγωδία στα Τέμπη: Προθεσμία για την επόμενη εβδομάδα πήραν οι δύο σταθμάρχες
-
Στη Σύνοδο Κορυφής ο Μητσοτάκης- Η κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα μειώσει το κόστος δανεισμού
-
Σταύρος Θεοδωράκης: Νιώθω πως ρώτησα τον Μητσοτάκη ό,τι έπρεπε να ρωτήσω
Ελλάδα
Ευχές Τσαβούσογλου σε Δένδια για την επέτειο της 25ης Μαρτίου!
Δημοσιεύθηκε
32 λεπτά πρνστις
25 Μαρτίου 2023 13:30
Νέα εποχή για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις εγκαινιάζει η ευχετήρια επιστολή που απέστειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, για την 25η Μαρτίου!
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, πλην των ευχών για την εθνική εορτή, δηλώνει βέβαιος ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας, που υφίστανται αυτή τη στιγμή μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, θα παγιωθούν στο μέλλον.
Στο ίδιο μήκος κύματος, δηλώνει αποφασισμένος να συμβάλλει περαιτέρω στη θετική δυναμική των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας, που επικρατεί τώρα.
Επιπλέον, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, ευχαριστεί για μια ακόμη φορά την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη και την βοήθεια την οποία προσέφεραν στην Τουρκία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς. Τέλος, εκφράζει τις καλύτερες ευχές του για προσωπική υγεία και ευτυχία, όπως και για ευημερία του φιλικού πληθυσμού της Ελλάδας.

«Η Τουρκία τείνει χείρα συνεννόησης»
Διαβάστε στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» που κυκλοφορεί συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια για τη νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας. Όπως επισημαίνει, «η τουρκική παραβατικότητα έχει μετατραπεί σε κάτι το ανύπαρκτο», την ίδια ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «τείνει χείρα συνεννόησης προς την Ελλάδα».
«Η Τουρκία δεν είναι αφελής» τονίζει ο Έλληνας υπουργός, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα έχει απόλυτη υποχρέωση να περάσει μέσα απ’ την πόρτα που η Τουρκία άνοιξε», με επικοδομητικό διάλογο και «νέες προοπτικές για ευοίωνη πορεία» των ελληνοτουρκικών σχέσεων «στο εγγύς μέλλον αλλά και μακροπρόθεσμα».

Αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα θα βρεθούν εκατομμύρια οδηγοί… που απέκτησαν για πρώτη φορά άδεια οδήγησης το 2013 ή καλύτερα την πλαστική κάρτα άδεια οδήγησης ή την απέκτησαν από αντικατάσταση λόγω απώλειας ή φθοράς του παλαιού διπλώματος καθώς το 2028 για να ανανεώσουν το δίπλωμά τους θα πρέπει να περάσουν και πάλι από τους γιατρούς και να πληρώσουν παράβολα ύψους 128 ευρώ!
Η πρώτη «φουρνιά» των οδηγών που θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη νέα πραγματικότητα θα είναι όσοι έχουν αποκτήσει για πρώτη φορά άδεια οδήγησης μετά τις 19 Ιανουαρίου 2013 όποτε και οι Διευθύνσεις Μεταφορών έδιναν τις νέες πλαστικές κάρτες οδήγησης οι οποίες λήγουν το 2028!
Επίσης όσοι παλαιότεροι οδηγοί είχαν το χάρτινο ροζ-δίπλωμα και το έχουν αντικαταστήσει με πλαστική κάρτα άδειας οδήγησης επίσης και εκείνοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους… γιατρούς καθώς μόνο με την επίσκεψή τους σε αυτούς θα μπορούν να ανανεώσουν τις άδειες οδήγησής τους καταβάλλοντας βέβαια και τα παράβολα των 128 ευρώ.
Να υπενθυμίσουμε πως το κόστος ανανέωσης της άδειας οδήγησης ανέρχεται σε 128 ευρώ καθώς περιλαμβάνει ένα παράβολο 50 ευρώ για ανανέωσης, ένα παράβολο 30 ευρώ για την έκδοση του διπλώματος και έναν παράβολο παγίου τέλους χαρτοσήμου και εισφορά υπέρ τρίτων 18 ευρώ (108 ευρώ συνολικά) και δύο παράβολα των 10 ευρώ έκαστο που αφορούν στους γιατρούς. Ωστόσο θα πρέπει να επισημάνουμε ότι από τον Ιανουάριο του 2022 η αμοιβή 10 ευρώ του γιατρού έχει καταργηθεί και ο κάθε γιατρός μπορεί να ζητήσει αυτό που πιστεύει ότι αξίζει η εξέτασή του για την έκδοση του Πιστοποιητικού υγείας. Οι περισσότεροι γιατροί ζητούν πλέον 20 ευρώ (έκαστος) οπότε και το κόστος της ανανέωσης μπορεί να ανέλθει και στα 148 ευρώ αλλά σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι που έχουν παραμείνει στα 10 ευρώ…
Όσοι πάλι έχουν κρατήσει το παλαιό ροζ χάρτινο τρίπτυχο δίπλωμα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχει ισχύ μέχρι τις 19 Ιανουάριου του 2033 και αμέσως μετά θα πρέπει να το ανανεώσουν αποκτώντας την πλαστική κάρτα οδήγησης.
Άλλωστε υπάρχει Κοινοτική Οδηγία που προβλέπει την αντικατάσταση όλων των παλαιών διπλωμάτων έως το 2033 και την διοικητική αναθεώρησή τους κάθε 15 έτη.
Στην Ελλάδα ωστόσο φαίνεται ότι τα πράγματα έγιναν πιο περίπλοκα καθώς η διοικητική αναθεώρηση των αδειών οδήγησης προβλέπει και γιατρούς αλλά και το παράβολο της ανανέωσης που κοστίζουν σήμερα 128 ευρώ.
Για παράδειγμα ένας νέος 18 ετών που έβγαλε για πρώτη φορά άδεια οδήγησης το 2013 θα πρέπει το 2028 να ανανεώσει το δίπλωμά του και να πληρώσει 128 ευρώ και κατόπιν το 2043 που θα είναι 48 ετών θα πρέπει να ανανεώσει και πάλι την άδεια οδήγησής του και κατόπιν το 2058 όποτε και θα είναι 63 ετών. Δηλαδή ο νέος οδηγός θα χρειαστεί να περάσει από γιατρούς τρεις φορές μέχρι τα 63 έτη καταβάλλοντας κάθε φορά από 128 ευρώ ενώ με το παλαιό δίπλωμα η πρώτη ανανέωση θα πραγματοποιούνταν μόλις έκλεινε τα 65 έτη!
Αν πάλι κάποιος παλαιός οδηγός άλλαξε την παλαιά χάρτινη άδειά οδήγησης το 2015 λόγω φθοράς ή απώλειας τότε το 2030 θα πρέπει να την ανανεώσει και να ξαναπεράσει από γιατρούς ασχέτως την ηλικία του που μπορεί να είναι πολύ κάτω των 65 ετών. Δηλαδή και ο παλαιός οδηγός θα πρέπει να ανανεώνει την άδειά οδήγησής του κάθε 15 έτη ανεξάρτητα την ηλικία του έως ότου φτάσει την ηλικία των 65 ετών. Αν είχε κρατήσει το παλαιό ροζ τρίπτυχο χάρτινο δίπλωμα η πρώτη ανανέωση θα πραγματοποιούνταν μόλις έκλεινε τα 65 έτη.
Να υπενθυμίσουμε ότι με την συμπλήρωση της ηλικίας των 65 ετών, για όλες τις κατηγορίες διπλωμάτων, η ισχύς τους κατά την ανανέωση δεν επιτρέπεται να υπερβεί τα 3 χρόνια και για οδηγούς άνω των 80 ετών η ανανέωση περιορίζεται στα 2 χρόνια.
Ελλάδα
Πρεσβεία του Ισραήλ: Χρόνια πολλά στον ελληνικό λαό
Δημοσιεύθηκε
1 ώρα πρνστις
25 Μαρτίου 2023 12:44
Μήνυμα για την 25η Μαρτίου ανήρτησε η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα. «Τιμούμε τη γενναιότητα όσων αγωνίστηκαν για την ελευθερία της χώρας τους και γιορτάζουμε τις αξίες της δημοκρατίας και της κυριαρχίας που πρεσβεύει η Ελλάδα», αναφέρει, μεταξύ άλλων η διπλωματική αποστολή του Ισράηλ.
Η ανάρτηση της πρεσβείας του Ισραήλ:
«Εκφράζουμε τις καλύτερες ευχές και τη φιλία μας στην Ελλάδα!
Χρόνια πολλά στον ελληνικό λαό για την εθνική Ημέρα Ανεξαρτησίας!
Σήμερα είναι η επέτειος του αγώνα της Ελλάδας για ελευθερία και ανεξαρτησία.
Τιμούμε τη γενναιότητα όσων αγωνίστηκαν για την ελευθερία της χώρας τους και γιορτάζουμε τις αξίες της δημοκρατίας και της κυριαρχίας που πρεσβεύει η Ελλάδα.
Εκφράζουμε τις καλύτερες ευχές και τη φιλία μας στην Ελλάδα!
Ας συνεχίσουμε όλοι να εμπνεόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον.
Congratulations to the Greek people on their national day of Independence! 🇬🇷
Today marks the anniversary of Greece’s struggle for freedom and independence.
We honor the bravery of those who fought for their country’s freedom and celebrate the values of democracy and sovereignty that Greece stands for.
We extend our best wishes and friendship to Greece!
May we all continue to be inspired towards a brighter future.
#GreekIndependenceDay #March25th»
Ροή ειδήσεων
Κέικ με ελαιόλαδο και φράουλα από τον Στέλιο Παρλιάρο
Γαλλία: H κυβέρνηση απαγορεύει στους δημοσίους υπαλλήλους TikTok, Νetflix και Candy Crash
Ευχές Τσαβούσογλου σε Δένδια για την επέτειο της 25ης Μαρτίου!
«Χρέος μας να γίνουμε ένα σύγχρονο κράτος…»
Τραγικός επίλογος για τον 45χρονο που είχε εξαφανιστεί – Εντοπίστηκε η σορός του σε πηγάδι
Πελετίδης για 25η Μαρτίου: “Δεν μπορούμε να ζούμε σαν σκλάβοι”
Μεγαλειώδης και εντυπωσιακή η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Πάτρα
Σοκ το κόστος ανανέωσης του διπλώματος
Με λαμπρότητα Δοξολογία στην Ευαγγελίστρια(ΦΩΤΟ)
Πρεσβεία του Ισραήλ: Χρόνια πολλά στον ελληνικό λαό
Αυτή την εβδομάδα
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα6 ημέρες πρν
Πάτρα: “Έφυγε” από τη ζωή η Χριστίνα Κυριαζοπούλου
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα5 ημέρες πρν
Πάτρα: Πέθαναν και κηδεύονται την Τρίτη (21/3)
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα6 ημέρες πρν
Πάτρα: Πέθαναν και κηδεύονται την Δευτέρα (20/3)
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα3 ημέρες πρν
Πάτρα: Πέθαναν και κηδεύονται την Πέμπτη (23/3)
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα1 ημέρα πρν
ΠΑΤΡΑ: Πατέρας γιατρών ο άνδρας που έπεσε στο κενό στην Αγυιά
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα3 ημέρες πρν
Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο Νίκος Παπασταματόπουλος
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα2 ημέρες πρν
Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο του 37χρονου Απόστολου Μαυρέλη
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα2 ημέρες πρν
Πάτρα: Συμπολίτες που “έφυγαν” από τη ζωή και κηδεύονται την Παρασκευή(24/3)